۰۸-۱۱-۹۶، ۰۹:۳۶ ق.ظ
«کیک» اساسا یک خوراکی اروپایی است که نام آن (Cake) یک واژه انگلیسی بوده که به زبانهای دیگر نیز وارد شده و به نظر میرسد از واژه kaka مربوط به زبان نروژی باستان وام گرفته باشد. شواهد تاریخی نشان میدهد این واژه از سال 1300 میلادی وجود داشته است.
هفته نامه سلامت - مریمسادات کاظمی: ترجمه از «کیک» اساسا یک خوراکی اروپایی است که نام آن (Cake) یک واژه انگلیسی بوده که به زبانهای دیگر نیز وارد شده و به نظر میرسد از واژه kaka مربوط به زبان نروژی باستان وام گرفته باشد. شواهد تاریخی نشان میدهد این واژه از سال 1300 میلادی وجود داشته است.
آرد، تخممرغ، شکر و کره یا روغن مهمترین مواد اولیه کیک هستند که گاهی میوه یا خشکباری مانند کشمش نیز به آن افزوده میشد. اولین نمونههای کیک به شکل دایرهای و شبیه نان بود، اما استفاده از چند تخممرغ به جای مخمر باعث تفاوت این خوراکی با نان میشد. همچنین حالت اسفنجی و نرمی آن بهتدریج مورد استقبال همه قرار گرفت و بهعنوان پرطرفدارترین دسر به شهرت رسید.
در مصر باستان، شیرینیهای شبیه کیک را در تابوت مردگان میگذاشتند. مردم یونان از شیر بز چیزکیک تهیه میکردند و رومیان نیز خمیر آرد جو را با کره، تخممرغ، کشمش یا عسل مزهدار میکردند و خوراکی مشابه کیک میپختند که برای مراسم تولد یا کنار میز غذای لژیونرها استفاده میشد. بهتدریج و طی سالهای بعد، پخت کیک به صنعتی مدرن تبدیل شد و با افزودن بهبوددهندههایی مانند بیکینگپودر، شکل و ساختار کیکها به شکل امروزی نزدیک شد. تزئین کیک با خامه، میوه، شکلات و... نیز باعث شد کیک جایگاه ویژه خود را در مناسبتهای مختلف پیدا کند و امروزه به جرات میتوان گفت هیچ مهمانی و جشنی حتی به شکل ساده و خصوصی نیز بدون «کیک» نخواهد بود.
مشهورترین کیکهای دنیا
1. تورته زاخا: اتریش
این کیک انتخاب مناسبی برای دوستداران شکلات است و یکی از معروفترین دستورهای آشپزی اتریش محسوب میشود. میگویند این کیک در یک مهمانی شام مهم خلق شد. در آن شب سرآشپز مهمانی بیمار بود و یکی از دستیاران جوان او به نام ساشر مسوولیت دسر را برعهده داشت. گرچه صدراعظم اتریش به او گفته بود «مرا در مهمانی شرمسار نکن»، او هرگز تصور نمیکرد دسری که با ترس و لرز آماده میکند، امروزه در گوشه و کنار جهان به شهرتی بیمانند برسد. 40 سال بعد، پسرش هتل معروف ساشر را با همان کیک در وین افتتاح کرد.
2. تورته کاپریس: ایتالیا
تورته کاپریس از کیک و شکلات تهیه میشود که دسر بسیار محبوب ایتالیاییهاست. این دسر خوشمزه نام خود را از جزیره کاپری این کشور گرفته است. در افسانهها آمده یک پرنسس اتریشی با پادشاه ناپل ازدواج کرد و هوس چشیدن تورته زاخا داشت. از آنجا که سرآشپز آنها این دستور اتریشی را نمیدانست، تصمیم گرفت کیکی از بادام تهیه کرده و به نام کاپریس نامگذاری کند. این کیک بدون آرد، بسیار خوشمزه است و انتخاب عالی برای افرادی است که نسبت به گلوتن حساسیت دارند (افراد مبتلا به سلیاک).
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !