امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 زبانه بودن کودک تسریع در آموزش سایر زبان‌ها را به دنبال دارد
#1
[عکس: f775a6652f01.jpg]
یک روان شناس گفت: اگر کودک دو زبانه بخواهد در آینده زبان های دیگری را نیز بیاموزد، بسیار سریع تر از کودکان یک زبانه آن را خواهد آموخت.
"محمدکاظم سلامت" در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، با بیان اینکه دو زبانگی پدیده ای عمومیت دار است که تقریباً در همه کشورهای دنیا می توان مصادیق آن را پیدا کرد، افزود: هم اکنون در دنیا حدود چهار هزار زبان گوناگون تخمین زده می شود که توزیع آن ها یکسان نیست، بعضی نواحی عملاً تک زبانه هستند، در حالی که در برخی نواحی دیگر جهان ممکن است حتی به چند زبان سخن گفته شود.
وی با اشاره به اینکه زبان مادری اولین زبانی است که کودک می آموزد و با آن از کودکی تکلم می کند، تصریح کرد: همچنین کودک با زبان مادری، عناصر فرهنگی و اجتماعی محیط خود را دریافت و لمس کرده و با آن هویت می یابد، اما با رسیدن به سن آموزش پذیری و رفتن به مدرسه، فرد باید به زبان دیگری غیر از زبان مادری خود که به عنوان زبان رسمی کشور شناخته می شود و به لحاظ نظام آوایی، واژگانی و دستوری متفاوت از زبان مادری او است، آموزش ببیند و از این مرحله است که پدیده دوزبانگی مطرح می شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه امروزه دیده می شود که گرایش والدین دوزبانه به سمت پرورش کودکان تک زبانی بیشتر است، اظهار کرد: مخصوصاً مادران تلاش می کنند برخلاف زبان مادری خود، زبان رسمی را از اول به کودک آموزش دهند و کودک خود را از یادگیری زبان مادری محروم کنند و در صورت تقلید و الگوگیری از زبان مادری و تکلم به آن زبان، تنبیه و تقویت های منفی را به سمت کودک روانه می سازند و با خود فکر می کنند با این کار به کودک خدمت می نمایند و جلوی مشکلات بعدی او را در ارتباطات و تحصیلات می گیرند، غافل از اینکه دو زبان اگر هم زمان و در کنار هم و به صورت برابر آموخته شود، نه تنها برای کودک مشکل ایجاد نمی کند، بلکه فواید بی شماری به لحاظ شناختی، روانی، عاطفی، اجتماعی، فرهنگی و ... نیز دارد.
سلامت با تأکید بر اینکه از نظر اجتماعی، دو زبانگی سبب جذب راحت تر کودک در محیط اجتماعی خود می شود و به عنوان یک عنصر اصلی فرهنگی، او را در ارتباط با گذشته فرهنگی یاری خواهد داد، افزود: همچنین عملکردی آگاهانه تر در مورد خودشناسی، فرهنگ های دیگر و ارتباط با آن فرهنگ ها برای کودک ایجاد خواهد کرد. موقعیت های تعاملی او در ارتباط با افراد جدید که در صورت دانستن یک زبان نمی توانست با آن ها ارتباط برقرار کند، برای وی فراهم خواهد شد. از طرفی، سبب بالا رفتن کمیت و کیفیت ارتباطات درون مدرسه ای و درون کلاسی خواهد شد و کودک را به ابزار اصلی تفکر یعنی ارتباط، مسلح خواهد کرد، این در حالی است که کودکان دوزبانه درک بهتری از فرهنگ های مختلف خواهند داشت و تفاوت های فرهنگی را به طور ذاتی بهتر پذیرا خواهند بود.
این روان شناس با یادآوری اینکه پیشرفت روانی کودک با گفتن، نوشتن و خواندن به دو زبان تواناتر و پیشرفته تر خواهد شد، تصریح کرد: این کودکان همچنین مهارت های تحلیلی، اجتماعی، تحصیلی و علمی بهتری نسبت به تک زبانه ها خواهند داشت و این توانایی به کودک کمک خواهد کرد تا در موقعیت ها و محیط های مختلف احساس راحتی بیشتری کند و این امر انعطاف پذیری و سازگاری ذاتی را به وجود خواهد آورد و به دنبال آن اعتماد به نفس و خودباوری را افزایش خواهد داد دهد.
وی تاکید کرد: اگر کودک بخواهد در آینده زبان های دیگری را نیز بیاموزد، بسیار سریع تر از یک زبانه ها آن را خواهد آموخت. تفاوت صداها، ترتیب عناصر جمله، استرس، وزن، آهنگ و ساختارهای دستوری را بسیار آسان درک خواهد کرد. همچنین برای زبان های مشابه، روند یادگیری لغات مشابه را بسیار سریع تر خواهد کرد.
این روان شناس، خاطرنشان کرد: با توجه به فواید یاد شده می توان گفت دو زبانگی یعنی داشتن دو دنیای ذهنی و دو ابزار متفاوت ذهنی برای اندیشیدن، درک کردن، شناختن و رفتار کردن، لذا به والدین توصیه می شود تحت تاثیر فضای فرهنگی غلط جامعه کودکان خود را از داشتن دو دنیای ذهنی و پیامدهای مثبت برشمرده شده ناشی از آن محروم نکنند.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دخالت مادرشوهر در تربیت کودک + راهکار برای مقابله با دخالت صنم بانو 2 259 ۱۰-۰۱-۰، ۰۸:۴۵ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  این اشتباهات جلوی شاد بودن شما را می گیرد!! Mahda 1 327 ۱۲-۰۳-۹۷، ۱۲:۳۹ ب.ظ
آخرین ارسال: ♥فاطیما♥
  شفای کودک درونمان d.ali 0 126 ۰۹-۰۱-۹۷، ۰۷:۲۵ ق.ظ
آخرین ارسال: d.ali

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان