غذاهای مکزیکی یکی از بهترین و پرطرفدارترین غذاها در سراسر جهان است . میگوی تند میکزیکی نیز میتواند شامی عالی برای افرادی باشد که غذاهای تند را ترجیح میدهند . اگر دوست ندارید از غذای تند استفاده کنید کافیست فلفل چیپوتل را از دستور تهیهی آن حذف کنید و به جای آن از سسهای ملایم استفاده کنید .
زمان آماده سازی: کمتر از 15 دقیقه
برای 4 نف
-------------------------------------------------
مواد لازم:
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 حبه سیر خرد شده
1 پیاز کوچک خرد شده
1 قوطی گوجه فرنگی خرد شده
2 پیمانه کلم خرد شده
1 پیمانه کنگر فرنگی گریل شده و یا به صورت کنسرو
½ پیمانه زیتون کالاماتا
2 قاشق غذاخوری کِیپِر
1 قاشق چایخوری تکههای فلفل قرمز خرد شده
453 گرم میگو
4 پیمانه نودل کدو
پنیر فتا
دستور تهیه:
1.ابتدا روغن زیتون را در یک ماهیتابهی بزرگ بر روی حرارت متوسط گرم کنید . کمی سیر به آن اضافه کرده و به مدت 2 الی 3 دقیقه تفت دهید . سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تا زمانی که قهوه ای رنگ شود آن را به هم بزنید . این مدت ممکن است 5 الی 7 دقیقه زمان نیاز داشته باشد . گوجه فرنگیها، کلم پیچ، زیتون، کیپر و فلفل قرمز را نیز به آن اضافه کنید . اجازه دهید به مدت 15 دقیقه با حرارت متوسط مواد بپزد و نرم شود.
2.حالا میگو و نودل را به آن اضافه کنید و به مدت 3 الی 5 دقیقه بپزید . این غذا را با پنیر فتا سرو نمایید .
مواد لازم :
یک قاشق غذا خوری کره
یک عدد پیاز بزرگ نازک خرد شده
شش عدد قارچ ، قطعه قطعه شده
یک قاشق چای خوری شکر قهوهای
300 گرم سیب زمینی
20 عدد میگو متوسط پوست کنده شده
سه قاشق غذاخوری خامه ترش کم چرب
یک قاشق چای خوری فلفل قرمز
مقدار کمی زعفران ( یک نیشگون )
دو قاشق غذا خوری خرد شده ریحان تازه
یک چهارم فنجان رنده شده پنیر پارمسان
طرز تهیه :
کره را در یک ماهیتابه ذوب میکنیم و پیاز ، قارچ و شکر قهوهای را درونش تفت میدهیم تا پیاز به رنگ قهوهای تبدیل شود که حدودا 10 دقیقه به طول میانجامد.
یک قابلمه را از آب پر کرده و سپس سیبزمینیها را درون قابلمه ریخته و 3 دقیقه اجازه میدهیم بجوشد و سپس تخلیه کنید.
حال یک ماهیتابه میآوریم و میگوها را درونش ریخته و حدود 5 دقیقه بعد از اضافه کردن پیاز روی حرارت متوسط تفت میدهیم تا رنگ شفاف صورتی رنگی پیدا کند سپس خامه ترش ، فلفل قرمز و زعفران را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا بجوش آید و غل ریز بزند.
سپس سیبزمینیها را به همراه پنیر پارمسان و ریحان خرد شده و میگوها در ظرف میکشیم و به سلیقه خود تزئین کنید.
طرز تهیه میگو فلفلی
مواد لازم :
350 گرم ماکارونی لوله ای و یا هر شکلی که دوست دارید ( پیشنهاد ما لوله ای است )
یک چهارم فنجان کره
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک عدد پیاز ، خرد شده
دو حبه سیر، خرد شده
یک عدد فلفل قرمز ، خرد شده
225 گرم قارچ ، تکه شده
450 گرم میگو متوسط ، پوست کنده شده
400 گرم سس آلفردو
نصف فنجان پنیر رومانو یا پنیر پیتزا رنده شده
نصف فنجان خامه
یک قاشق چای خوری فلفل قرمز
نمک به اندازه کافی
یک چهارم فنجان جعفری خرد شده
طرز تهیه :
یک قابلمه بزرگ فراهم میکنیم، آب را درونش به جوش میآوریم ماکارانی را اضافه میکنیم و 8 تا 10 دقیقه اجازه میدهیم تا ماکارانی درون آب جوش پخته شود سپس آب کش میکنیم.
در همین حین یک ماهی تابه را روی حرارت متوسط میگذاریم و روغن زیتون را همراه کره ریخته و پیاز را درونش تفت میدهیم تا رنگش کمی روشن شود حدود 2 دقیقه و پس از آن سیر ، فلفل قرمز و قارچ را به پیاز داغ اضافه میکنیم و هم میزنیم و حدود 2 دقیقه تفت میدهیم.
میگو را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کمی رنگش صورتی شود سپس سس آلفردو ، پنیر رومانو و خامه را اضافه میکنیم و حدود 5 دقیقه روی حرارت بالا میپزیم در آخر کار نمک و فلفل را اضافه میکنیم و با ماکارانی مخلوط میکنیم و هم میزنیم.
Laghari
طرز تهیه ته چين ميگو
مواد لازم براي 4 نفر:
ميگوي پوست كنده 500 گرم
زردچوبه 1 قاشق چايخوري
پياز خلال شده 2 عدد
سير رنده شده 3 حبه
گشنيز خرد شده نصف پيمانه
فلفل دلمهاي خلال شده 1 عدد
گرد ليموعماني 1 قاشق چايخوري
آبليمو 1 قاشق غذاخوري
نمك 1 قاشق چايخوري
فلفل سياه يا قرمز 1 قاشق چايخوري
روغن به ميزان لازم
برنج 3 پيمانه
طرز تهيه:
ميگو را به مدت 30 دقيقه با 3 پيمانه آب و نصف قاشق چايخوري زردچوبه با حرارت ملايم آبپز كنيد. پياز و سير را با روغن تفت دهيد تا رنگ آن طلايي شود. ميگوها را پس از صاف كردن به همراه سبزي به پياز داغ اضافه كنيد و 10 دقيقه با حرارت ملايم تفت دهيد. فلفل دلمهاي، زردچوبه، گرد ليموعماني، آبليمو، فلفل و مقداري نمك به ميگو اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد. وقتي آب ميگو كشيده شد، حرارت را خاموش كنيد. بعد از آبكش كردن برنج، در قابلمهاي مناسب (ترجيحاً از جنس تفلون) مقداري روغن بريزيد و پس از داغ شدن روغن، يك سوم برنج آبكش شده را در قابلمه بريزيد.مايه ميگو را روي برنج بريزيد و سپس باقي برنج را روي ميگو ريخته و يك ساعت روي حرارت ملايم قرار دهيد. بعد از پختن و آماده شدن، تهچين را مانند كيك در ظرف برگردانيد.
نكته:
1ـ در صورتي كه ظرف تفلون در دسترس نباشد، ميتوانيد مخلوط برنج و ميگو را در ديس يا ظرف كمعمقي بكشيد.
2ـ اين غذا بيشتر در كشورهاي عربي و حوزه خليجفارس طبخ ميشود.
طرز تهیه سالادِ نودلِ میگو
مواد لازم برای 4 نفر
500 گرم نودل برنج
100 گرم غلاف نخود فرنگی، دو سر آنها را جدا کنید.
2 فلفل قرمز بلند، هسته آن را در آورید، در حلقههای باریک ببرید.
1 لیوان جوانۀ نخود فرنگی، تمیز شده
4 پیازچه، بریده شده به شکل حلقههای مورب باریک
750 گرم میگوی پخته شده، بدون پوست، با دم، بدون نخ
1 لیوان برگ گشنیز
1/3 لیوان سس فلفلی و شیرین
2 لیموی کوچک، آب آنها را بگیرید.
دستورالعمل
قدم اول: نودل و غلافهای نخودفرنگی را در دو کاسۀ مقاوم در برابر حرارت قرار دهید. آنها را با آب داغ بپوشانید. برای 3 دقیقه منتظر بمانید. سپس آب آنها را گرفته و با آب سرد آنها را تازه کنید. نخودفرنگی را با دستمال کاغذی خشک کنید. آن را با برشهای طولی باریک قسمت کنید.
قدم دوم: نودل، نخودفرنگی، فلفلها، جوانۀ نخودفرنگی، پیازچه، میگو و گشنیز را در یک کاسۀ بزرگ ترکیب کنید.
قدم سوم: ¼ آب لیمو را همراه با مقداری سس درون یک کاسه کوچک ریخته و تا وقتی ترکیب شدند هم بزنید. این سس را بروی سالاد نودل میگوی خود بریزید. هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس آنرا با قاشق درون بشقاب ریخته و سرو کنید.
Laghari
طرز تهیه سالاد میگو همراه با سس
موادلازم:
ميگوي تميز و پخته شده : 150 گرم
كرفس ريز شده :100 گرم
مايونز يا سس سالاد . 3 قاشق غذا خوری
تخم مرغ :4 عدد
فلفل و نمك : به مقداركافي
طرزتهیه:
كرفس خورد شده را با كمي آب مي پزيم تا نرم شود . سپس آنرا در داخل آبكش ريخته تا آب آن گرفته شود. ميگو را پوست كنده، پخته و داخل ظرفي حاوي آبليمو و نمك و فلفل و كمي روغن زيتون ريخته (در صورت تمايل كمي هم سير به آن اضافه مي كنيم ) و به مدت يك ساعت مي خوابانيم و در يخچال نگه مي داريم .
بعد از مدتی کوتاه ميگوها را از ظرف در آورده و داخل ديس مي چينيم و بينشان كرفس ريخته و مايونز را بر روي مواد مي ريزيم . سپس تخم مرغ هاي پخته شده را ورقه ورقه كرده و بين ميگو ها قرار مي دهيم به طوري كه خورد نشود . مي توان اطراف سالاد را با برگ كاهو و پره هاي ليمو ترش و جعفري تزيين كرد
میگو با نان تُست
موادلازم
میگوی درشت
800
گرم
تخم مرغ
2
عدد
آرد ذرت
یک چهارم لیوان
نان تُست
8
ورق
پیازچه ریزشده
2
عدد
روغن
به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس
:
سس فلفل
یک چهارم لیوان
آب مرغ
یک چهارم لیوان
سویا سس
2
قاشق مرباخوری
طرز تهیه
:
1-
میگوها را پوست کنده ، پاک می کنیم ولی دم آن را جدا نمی کنیم. سپس یک
شکاف روی پشت میگوها می دهیم، طوریکه میگوها دو قسمت شوند ولی جدا نشوند و
در مخلوطی از
تخم مرغ
زده شده و آرد ذرت می خوابانیم
.
2-
قسمت برشته نان ها را جدا کرده و هر ورق نان را به دو قسمت برش می دهیم،
سس روی هر نان تُست یک میگو می گذاریم و با دست، خوب فشار می دهیم آن گاه
پیازچه بر روی آن پاشیده و کمی فشار می دهیم که پیازچه ها به میگو بچسبد
.
حال
روغن را در ماهی تابه ریخته و با دقت نان ها را همراه میگو سرخ می کنیم و
روی دستمال کاغذی می گذاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس با سس فلفل
سرو می کنیم
.
برای تهیه سس برای میگو، تمام مواد لازم آن را با هم مخلوط می کنیم
شنیسل میگو
مواد لازم
:
یک کیلوگرم
میگو
2
قاشق غذاخوری
آب پیاز
300
گرم
آرد
2
قاشق غذاخوری
ماست سفت
یک قاشق چای خوری
بیکینگ پودر
به میزان کافی
نمک و فلفل
3
عدد
تخم مرغ
به میزان لازم
روغن
طرز تهیه
:
میگوها
را تمیز کرده و کاملاً بشوئید و در صافی بریزید تا آب آنها گرفته شود. پس
از آن میگوها را با نمک و فلفل و 2 قاشق آب پیاز مخلوط کنید
.
تخم
مرغ ها را شکسته و خوب بزنید تا زرده و سفیده کاملاً با هم مخلوط شود. آرد
و ماست سفت، نمک و بکینگ پودر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً
مخلوط شود. میگوها را با مایه ی تخم مرغ مخلوط نمایید
.
مقداری روغن
در یک ماهی تابه ی کوچک بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود
.
توجه داشته باشید که باید میگوها را دانه دانه در ماهی تابه قرار داده
(
روغن باید روی میگوها را بگیرد) و صبر کنید تا رنگ آن طلایی شود
.
می توانید برای تزئین آن از سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی تازه، نخود فرنگی و جعفری استفاده کنید
.
ماکارونی قارچ و میگو
مواد لازم برای 6 نفر
:
یک بسته
ماکارونی
1
کیلو
گوجه فرنگی
یک قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی
نیم کیلو
میگو
100
گرم
کره
یک تا دو قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده
یک تا دو بوته
سیر
250
گرم
قارچ
به مقدار لازم
نمک و فلفل
طرز تهیه
:
ظرفی
را آب می کنیم و می گذاریم جوش بیاید. میگوها را در آب جوش می اندازیم و
یکی دو جوش می دهیم. ماکارونی را در ظرف دیگری جداگانه طبخ و آماه می
کنیم. برای تهیه سس، قارچ را خرد می کنیم و می شوییم و با 50 گرم کره سرخ
می کنیم و همراه با پیاز و سیر سرخ شده در ظرفی می ریزیم و روی آتش می
گذاریم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و میگو را در داخل این سس می
ریزیم و کمی به هم می زنیم. پوست گوجه فرنگی را گرفته، آن را قطعه قطعه
کرده و داخل مایه قارچ و میگو می ریزیم و می گذاریم چند جوش بزند. کمی
فلفل و نمک هم می ریزیم
.
ماکارونی را با سایر مواد مخلوط می کنیم و در دیس می کشیم و با کمی جعفری خرد شده تزئین می نماییم
.
نکات تغذیه ای
:
میگو
یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است. از نظر مقایسه ای نسبت به سایر
غذاهایی که پروتئین زیادی دارند، نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو
کالری کمتری دارد. پروتئین موجوددر میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام
اسیدآمینه های لازم جهت رشد می باشد. پروتئین میگو همانند سایر جانوران
دریایی به دلیل نداشتن بافت همبند به راحتی هضم می شود. برای گروههایی از
مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند، غذای حاوی میگو
گزینه مناسبی برای تأمین پروتئین روزانه آنها است. میگوها در کل دارای
چربی کمی می باشند. اسیدهای چرب امگا-3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع
بوده و برای سلامتی مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته
از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی مؤثر واقع شوند
تست چینی میگو
مواد لازم
:
میگوی پاک کرده
200
گرم
پیازچه ی خرد شده
1
قاشق غذاخوری
سفیده ی تخم مرغ
1
عدد
زنجبیل تازه ی رنده شده
1
قاشق چای خوری
کره ی پاستوریزه
20
گرم
نان تست
6
عدد
سویا سس
4- 3
قاشق غذاخوری
کنجد
100
گرم
نمک و فلفل قرمز
به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردنی
به مقدار لازم (حدود 150 گرم
)
کاهوی خرد شده
7-6
برگ
روش تهیه
:
سویا سس، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید
.
میگو را به مدت 10 دقیقه در این سس بخوابانید
.
پیازچه، سفیده ی تخم مرغ، زنجبیل و کره را با هم مخلوط نمایید
.
میگو را روی تخته ی آشپزخانه ساطوری و ریز کنید و با مواد بالا مخلوط نمایید
.
مایه را به نسبت مساوی روی نان های تست بمالید و روی آن کنجد بپاشید
.
در تابه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود
.
نان های آماده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود
.
سپس روی کاغذ آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن جذب کاغذ شود و همراه با کاهو سرو کنید