امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحقیق «ترک اعتیاد»
#1
[highlight=#f5f5f5] [/highlight]
«پیش درآمد»
هدف از ارائه اين موضوع ، بالا بردن ميزان آگاهي شهروندان به طور منسجم تر و علمي تر در رابطه با اعتياد، اثرات آن و نحوه درمان آن است ؛ چرا که بر پايه تحقيقات متعددي که صورت گرفته ميان افزايش آگاهي و اطلاعات مردم نسبت به اين پديده و ممانعت از مصرف آن و همين طور شرکت فعالانه در فرآيند درمان رابطه،مثبت،وجود،دارد





.

علاوه بر آن بر پايه نتايج آماري پژوهش هاي صورت گرفته مشخص شده است که اکثر معتادان نسبت به هيچيک از اثرات اين مواد آگاهي نداشته و غالبا اثرات آنها را نيز مثبت ارزيابي کرده اند؛ لذا هدف اصلي ما از ارائه اين گونه مقالات بالا بردن سطح علمي شهروندان و آمادگي آنان براي تصميم گيري بهتر است





.
چرا که بر پايه نتايج به دست آمده در يکي از پژوهش هايي که اخيرا در کشورمان صورت گرفته ، اکثر پاسخ دهندگان هنگامي که در برابر اين گزينه قرار گرفتند که آيا به پيامدهاي آن انديشيده بوديد يا خير، همگي به نوعي اين مساله را تاييد کرده اما خود و توانايي هاي خود را بسيار مثبت ارزيابي کرده اند و به واسطه اين که با ديگران متفاوت هستند و قابليت کنترل مصرف شده را دارند، درگير اين مساله شدند و هيچ گاه فکر نمي کردند که پيامدهاي ناشي از آن روزي دامنگير خود آنان نيز بشود. چرا که يکي از ويژگي هاي اين مواد حالت اغواگرانه آن است و اثرات مطلوبي که در ابتداي مصرف اکثر مواد شاهد آن هستيم.
اعتياد بر پايه 3 ويژگي تحمل ، محروميت و اشتيـاق قابل تعريف است





.
بیـماری اعتیاد عوارض و علائم مخصوصی به همراه دارد. با آگاهی و شناخت این علائم متوجه می شویم که آیا از بیماری اعتیاد رنج می بریم یا خیر





.


عوارض اعتیاد عوارض کلی اعتیاد که تقریباً در میان بیشتر معتادان شایع است : 1-[font=tahoma]کم یا زیاد شدن اشتها 2-[font=tahoma][color=#232323]تغییر در عادات غذائی 3-[font=tahoma][color=#232323]کاهش وزن بی دلیل 4-[font=tahoma][color=#232323]نیاز به پول —- یا دست زدن به دزدی 5-[font=tahoma][color=#232323]فریب کاری یا حقه بازی 6-[font=tahoma][color=#232323]دچار حوادث شدن 7-[font=tahoma][color=#232323]علاقه شدید به تنهائی ، خلوت گزینی ، دوری کردن و منزوی بودن از دیگران 8-[font=tahoma][color=#232323]بیش فعالی یا پرحرفی 9-[font=tahoma][color=#232323]تلاش برای مخفی کردن رفتار خود از دیگران 10-[font=tahoma][color=#232323]خوابیدن در تمامی طول روز 11-[font=tahoma][color=#232323]افسردگی 12-[font=tahoma][color=#232323]کج خیالی 13-[font=tahoma][color=#232323]رفتارعجیب و عصبی همراه با خشونت 14-[font=tahoma][color=#232323]عصبی و کلافه بودن و تغییر حالت دادن 15-[font=tahoma][color=#232323]بد خلقی 16-[font=tahoma][color=#232323]نداشتن انگیزه یا انضباط 17-[font=tahoma][color=#232323]عوض کردن دوستان برای راحت تر شدن مصرف مواد 18-[font=tahoma][color=#232323]بی علاقه شدن به خانواده ، مدرسه و کار 19-[font=tahoma][color=#232323]بی توجه شدن به وضع و حال خود





توجه





:
مشـاهده این عـوارض در خود ضرورتـاً به این معنی نیسـت کـه شما به مواد مخدر معتاد هستید. عوارضی که در بالا به آنها اشاره شد عوارض عمومی و رایج بیماری اعتیاد هستند





.
علائم اعتیاد طبق تعریفی که انجمن روانشناسان آمریکا ارائه داده است شخصی که استفاده اش از مواد مخدر یا [color=#ff0000]مشروبات الکلی در یک دوره ۱۲ ماهه به بروز سه مورد یا بیشتر از علائم زیر منجر شده باشد به بیماری اعتیاد مبتلا شده است.
1-[font=tahoma]تولرانس یا مقاوم شدن بدن که به دو شکل زیر ظاهر می شود
الف – نیاز به استفاده هر چه بیشتر از مواد مخدر برای حفظ تاثیر و نشئگی روزهای اولیه (دوران طلایی)
ب – کاهش تاثیر مواد به علت استفاده طولانی مدت از آنها.
2-[font=tahoma][color=#232323]خود مشغولی یا وسوسه فکر و ذکر معتادان مشغول این است که بتوانند تجربه و نشئگی را که در بار اول مصرف این گونه مواد به دست آوردند تکرار کنند. همچنین آنها زمان زیادی از عمر خود را صرف تهیه و مصرف مواد می کنند.
3-[size=xx-small][font=tahoma][color=#232323]افزایش مصرف یکی دیگر از علائم اعتیاد به مواد مخدر استفاده از مقادیر بیشتر یا مصرف طولانی تر این گونه مواد برای رسیدن به نشئگی روزهای اول مصرف مواد مخدر است.
4-[size=xx-small][font=tahoma][color=#232323]از دست دادن کنترل [/b]معتادن معمولاً برای کاهش میزان استفاده از این مواد یا ترک آنها یا کنترل مصرف مواد تلاش بسیاری می کنند اما در این راه موفق نمی شوند. آنها بارها و بارها واقعاً قول می دهند و عزم خود را جزم می کنند که اعتیاد خود را ترک کنند اما نمی توانند چون بیماری آنها حالت مزمن و کهنه پیدا کرده است و آنها اراده و قدرت کنترل مصرف مواد را از دست داده اند.
5-[size=xx-small][font=tahoma][color=#232323]ادامۀ مصرف با وجود عواقب خطرناک - [/b] فرد معتاد با آنکه از عواقب استفاده از این گونه مواد آگاهی دارد باز هم بیشتر وقت خود را برای تهیه و مصرف آنها صرف می کند.
6-[size=xx-small][font=tahoma][color=#232323]نشانه های [color=#ff0000]خماری - [/b]معتادان به مواد مخدر از عوارض خماری رنج می برند چون مواد سبب می شود تا مغز فرد معتاد نتواند ماده شیمیائی لازم را برای انتقال پیام های عصبی که موجب می شود تا انسان احساس رضایت خاطر یا لذت کند تولید نماید. نشانه های خماری تغییرات جسمی یا روحی درد آوری هستند که بدن فرد معتاد زمانی به آن دچار می شود که مواد مصرفی که بدن به آن عادت کرده است به آن نرسد. با توجه به نوع ماده مخدر که فرد معتاد مصرف می کند نشانه های خماری می تواند ظرف چند ساعت از زمان نرسیدن مواد به بدن شروع شود و تا چندین روز و در مواقعی چند هفته یا حتی چند ماه ادامه پیدا کند.
نوع خماری از موادی به مواد دیگر فرق می کند. تریاک الکل یا آرام بخش ها خماری شدیدی در بدن ایجاد می کنند که می تواند خطرناک و حتی کشنده باشد. مواد دیگری همچون کوکائین، ماری جوانا و قرص های روان گردان یا اکستازی نیز در فرد معتاد نوعی خماری آزار دهنده ایجاد می کند اما این نوع خماری جان فرد معتاد را تهدید نمی کند. شکل و حالت خماری افراد نیز با یکدیگر تفاوت دارد و اگر تصمیم به قطع مصرف مواد یا الکل دارید به شما توصیه می شود که با پزشک مشورت کنید.
عوارض روحی – روانی خماری اضطراب و نگرانی – تشویش
بی قراری
بد خلقی یا کج خلقی
بی خوابی
سردرد
نداشتن تمرکز کامل
افسردگی
انزوای اجتماعی
عوارض جسمی عرق کردن
افزایش ضربان قلب
گرفتگی و درد عضلانی
احساس فشار در قفسه سینه
تنگی نفس
رعشه – لرزش بدن
دل پیچه یا تهوع
استفراغ ، اسهال
عوارض خطرناک خماری
مشروبات الکلی و آرام بخش ها بیش از استفاده از دیگر مواد باعث خماری خطرناک می شوند. متوقف کردن ناگهانی و یکباره الکل و آرام بخش ها می تواند به سکته مغزی یا حملات قلبی منجر شود. دستورات پزشکی برای سم زدائی می تواند عوارض خطرناک خماری را به حداقل برساند. عوارض خطرناک خماری عبارتند از :
صرع شدید
حمله قلبی
سکتۀ مغزی
انواع خیالات و توهم هذیان گویی (دلریوم ترمنز)







«اعتياد و يا وابستگي دارويي عبارت است از نوعي مسموميت مداوم و يا متناوب که براثر مصرف تدريجي برخي از ترکيبات شيميايي طبيعي و يا مصنوعي در فرد ايجاد شده ، که در نتيجه باعث مشکلات متعدد فردي و اجتماعي مي شود و با شاخصه هاي زير مشخص مي شوند.» الف - تمايل مفرط يا ميل اضطراري براي ادامه مصرف دارو و به دست آوردن آن به هر طريقي که ممکن است. ب - تمايل به افزايش تدريجي مقدار ماده يا داروي مصرفي که به نام فزون طلبي و يا اشتياق به مصرف مشهور است. ج - وابستگي بدني يا رواني. با توجه به تعريف ارائه شده تعريف 3 واژه ديگر در رابطه با اعتياد يا وابستگي دارويي ضروري است. اين 3 واژه عبارتند از: وابستگي ، تحمل و سندرم محروميت. وابستگي : وابستگي عبارت است از يک حالت رواني و گاهي جسمي که در نتيجه اثرات متقابل دارو و يا مواد مخدر و موجود زنده بر يکديگر ايجاد شده و توسط واکنشهاي رفتاري و رواني مشخص مي شود و از 2بعد قابل بررسي است. الف - وابستگي جسماني : تا زماني که مصرف ماده مخدر ادامه دارد، وابستگي فيزيکي آشکار نمي شود. هنگامي که ماده مربوط براي مدتي به بدن نرسد، علايم آن ظاهر مي شود، مي تواند گاهي شديد و خطرناک باشد. بروز علايم ترک و يا کمبود رابطه مستقيم با نوع و مقدار مواد و نيز مدت زمان مصرف ماده دارد. ب - وابستگي رواني : عبارت است از تمايل به مصرف ماده يا چيزي که داراي اثرات لذتبخش بوده و يا توليد رضايت مي کند. بسياري از اين وابستگي ها صوري هستند که بعد از قطع عامل يا عوامل رضايت بخش ، هيچ گونه نشانه به خصوصي بروز نمي دهند و يا اين که نشانه هاي بروز يافته ناشي از قطع آنها ضعيف است. در وابستگي هايي که با حالت اجبار همراه هستند، نشانه هاي کمبود مي تواند بسيار شديد باشد؛ زيرا اغلب اين وابستگي ها عاطفي هستند و درمان آنها نيز مشکل است. تحمل : عبارت است از ظهور مقاومت بدني يا بافتي در مقابل اثرات يک ماده ، به صورتي که فرد براي ايجاد اثرات قوي اوليه مجبور مي شود بتدريج مقادير بيشتري ماده مصرف کند. سندرم محروميت : عبارت است از عوارض ناشي از قطع مواد مخدر. به عبارت ديگر سندرم محروميت در فرد معتاد عبارت است از عوارض و تظاهرات رواني و جسماني که در موقع نرسيدن مواد مخدر به بدن فرد معتاد و يا در موقع ترک اعتياد در او ظاهر مي شود. قبل از وارد شدن به بحث سبب شناسي اعتياد، در اين خصوص قابل تامل است و آن هم نگاه متخصصان امر به اين پديده است. در اينجا ما با 3ديدگاه روبه رو هستيم ؛
در ديدگاه اول به اعتياد به عنوان يک جرم و به معتاد به عنوان يک مجرم نگاه مي شود که مستوجب هر نوع عقوبت ، شدت و سختي است.
در ديدگاه دوم ، پديده اعتياد به عنوان يک بيماري و معتاد هم به عنوان يک بيمار در نظر گرفته مي شود.
اما ديدگاه سوم که يک ديدگاه جامع تر نسبت به دو ديدگاه قبلي است ، به اعتياد به عنوان يک بيماري که قابليت جرم زايي را دارد و به معتاد به عنوان بيماري که قابليت ارتکاب به جرم را داراست نگاه مي شود.
در رابطه با سبب شناسي اعتياد و اين که چه عوامي باعث تمايل افراد به سمت اعتياد مي شود، نظرات گوناگوني ابراز شده است که در اينجا امکان ارائه آنان به طور کامل امکانپذير نيست. جديدترين ديد اين است که اين پديده را به عنوان يک پديده زيستي ، رواني ، اجتماعي و روحاني و يا معنوي معرفي مي کند. با اين تعريف ، علل گرايش به آن نيز تا حدود زيادي مشخص مي شود ، بر پايه نظريات زيست شناختي مشخص شده است که برخي از عوامل ژنتيکي موثر بر اعتياد هستند. در اين خصوص از ديدگاه روان شناسي نيز نظريات مختلفي ارائه شده که ازجمله اين نظريات به روان شناسي يادگيري و تاکيد آنها بر روي يادگيري و اصول مرتبط با آن برمي گردد؛ يعني از منظر اين محققان مصرف مسکرات و مواد مخدر به مدت کوتاه به سبب احساسات دلپذيري که پديد مي آورد، به عنوان يک عامل تقويت کننده مثبت عمل مي کند. بنابراين يکي از اصول و قوانين يادگيري يعني اصل مجاورت فرد مصرف کننده با يادآوري نتايج مثبت از مصرف اوليه ، تمايل دوباره و چند باره به مصرف در وي ايجاد مي شود که انتهاي آن وابستگي تمام و کمال است. در رابطه با بعد اجتماعي مي بايست به عوامل فرهنگي ، سياسي ، اقتصادي ، مهاجرت ، جنگ و... اشاره کرد و در رابطه با عامل آخر يعني بعد روحاني و معنوي قضيه به احساس پوچي و خلاء فرد از تحولات افسار گسيخته اي که در طي اين 2سده اخير با آن روبه رو بوديم و دور شدن انسان از طبيعت اوليه اش از يکسو و از سوي ديگر اضطراب شديد حاصله از اين تحولات و عدم توانايي هاي لازم به جهت همگام شدن با اين تحولات بستري مناسب براي گرايش به اعتياد را در فرد پديده مي آورد. علاوه بر اين 4بعد مي بايست به خانواده نيز به عنوان يک عامل مهم توجه لازم مبذول شود؛ چرا که خانواده هم مي تواند در حيطه عوامل روانشناختي اعتياد و هم در حيطه عوامل اجتماعي ، به عنوان يک عامل مهم در گرايش به اعتياد عمل کند. در اينجا مراد علاوه بر شناسايي تغييراتي که در فرد معتاد از نظر ظاهري و جسمي روي مي دهد و براي افراد عادي نيز قابل درک است ، شناسايي حرکات و تغييرات نامحسوس و غيرقابل لمس است. در ابتداي راه ، فرد مصرف کننده مانند گناهکاري است که مي ترسد هر لحظه مچ او باز شود؛ لذا فرد بواسطه همين ترس سعي فراوان در عادي جلوه دادن خود دارد، که همين آشفتگي و شتابزدگي در عادي جلوه دادن خود مي تواند به عنوان يک پيش آگهي خوب مورد استفاده نزديکان فرد معتاد قرار گيرد. علاوه بر مورد ذکر شده ، از مهمترين حالات قابل ذکر ديگر در مرحله ابتدايي اعتياد که مي تواند به عنوان زنگ خطري براي نزديکان فرد معتاد به کار رود، عبارتند از: تغيير رنگ ناگهاني چهره ، خودداري از برخورد مستقيم با اعضاي خانواده حتي بچه ها، مشغول کردن خود به اموري که قبلا امکان آن بسيار کم بوده است ، ظاهر شدن مکرر جلوي آينه ، عادي جلوه دادن امور و کمي هم منظم شدن يا منظم تر شدن نسبت به قبل ، مصرف بيشتر سيـ ـگار، پر شدن جاسيـ ـگاري يا مشاهده ته سيـ ـگار بيشتر در محوطه خانه و سطل آشغال يا درون توالت ، اصلاح زود به زود صورت به خاطر شاداب جلوه دادن ، گذشت نسبت به خطاي احتمالي همه ، بيرون رفتن از منزل ، نوشيدن بيش از حد آب به خاطر خشک شدن دهان ، شستن پي درپي دست و صورت ، خوش رفتاري بي دليل ، خواب آلودگي و در بعضي موارد تحرک بيش از حد در فرد ديده مي شود. هر چه فرد معتاد در اين منجلاب غرقه تر مي شود، علايم بيشتري دال بر اعتياد وي به چشم مي خورد و ديگر خود معتاد هم نيز تمايلي به پنهانکاري بويژه نسبت به خانواده اش ندارد. اين علايم طيف وسيعي از تغييرات جسماني ، رفتاري و خلقي و روحي فرد معتاد را دربرمي گيرد که اهم اين تغييرات به شرح زير است. تغييرات ظاهري مانند؛ لاغرشدن ، تغيير رنگ لبها، کبودي اطراف چشم ، قي کردن مرتب چشمها، ريزشدن چشمها، پف کردن همراه با چروک اطراف چشم ، تغيير رنگ پوست بدن بويژه صورت که به زردي تيره مي زند، خميدگي و... تغييرات رفتاري و روحي شامل ؛ عصبانيت ، کج خلقي ، بي قراري ، از خود راضي شدن ، برخورد تند با خانواده و بي حوصلگي در گذران اوقات با خانواده ، فحاشي و دست بزن بويژه نسبت به همسر و فرزندان ، بي اهميت بودن نسبت به نظافت شخصي ، به علت شب زنده داري ها بواسطه مصرف مواد و اثرات بعد از مصرف بسيار دير از خواب برمي خيزند. به همين دليل از نظر شغلي با مشکل روبه رو خواهند شد، رفت وآمدهاي مشکوک ، پرگويي و بيهوده گويي و در بعضي موارد ضد و نقيض گويي ، تغيير در لحن گفتار و صداي آنان (صداها و کلمات را به طور کشيده ادا مي کنند)، درونگرا و منزوي مي شوند و بيشتر تمايل به تنهايي دارند، مظلوم نمايي با چاشني از تملق يا بعکس آن. سعي در توجيه کليه اعمال خود دارند، معمولا در ملحفه فرد معتاد آثار سوختگي مشاهده مي شود و همين طور بر روي انگشتان دست و... در اين مرحله تابلو بودن معتاد به تمام معنا رخ مي نمايد و فلاکت و بدبختي در تمام امور زندگي ، جسم و روان او رسوخ مي کند. قامت او کاملا خميده مي شود و در واقع گويي زنده نيست که زندگي کند و چون مرده هم نيست بناچار به حرکت مي پردازد. در اين مرحله معمولا خانواده از وي قطع اميد کرده و وي را به حال خود رها مي کنند. علاوه بر موارد ذکر شده ، معمولا در اين مرحله معتاد ابايي از اعتراف به اعتياد خود ندارد و تمام قيد و بندهاي اخلاقي را به کنار مي گذارد. زندگي او تنها در به دست آوردن مواد و مصرف آن و خماري بعد از آن سپري مي شود. در اين مرحله مصرف تنها بواسطه سرپابودن است و نه لذت يا کسب توان جسماني بيشتر. زبوني و خواري خود را براي ديگران مطرح مي کند، در موقع خماري که اوج بيچارگي اوست به هر کسي و هر چيزي متوسل مي شود، متملق و چاپلوس مي شود و براي جلب ترحم ديگران خود را به تمارض مي زند. به علت تاثير موادمخدر بر سيستم عصبي اش قادر به تشخيص اعمال خود نيست و به هر کار خلاف و حتي جنايتي دست مي زند. آخرين مرحله اعتياد رها کردن خانه و خانواده است. نکته حائز اهميت در رابطه با اين گونه معتادان ته خطي فرار از هر گونه اقدام در جهت ترک اعتياد است و معتادان در اين مرحله ، گويي منتظر بارقه اي هستند که آنها را از اين فلاکت نجات دهد





.
اصول ترك و درمان اعتیاد به مواد مخدر
در ابتدا لازم است بدانیم كه از دیدگاه روان پزشكی و پزشكی ، فرد معتاد یك بیمار است و بیماری وی مانند سایر بیماری ها نیاز به درمان و مراقبت های ویژه خود دارد. علاوه بر این باید بدانیم كه در پیشگیری اولیه چگونه فرزندان خود را از همان دوران كودكی تربیت نماییم تا در نوجوانی ، جوانی و سنین دیگر گرفتار اعتیاد به مواد مخدر نگردن د ؛ همان گونه كه كودكان خود را در برابر بعضی بیماری های مسری واكسینه می كنیم و یا با رعایت اصول بهداشت جسمی ، خانوادگی ، محیط و ... سعی می نماییم كه فرزندان خود را از ابتلا به بعضی بیماری ها ایمن سازیم . این پیشگیری اولیه است ؛ اما پیشگیری ثانویه به مفهوم واقعی آن یعنی انجام اقدامات لازم و پیگیری های درمانی است كه وقتی بیمار كاملاً بهبود یافته ، با رعایت توصیه های پزشكی – بهداشتی از بازگشت بیماری جلوگیری نموده و دیگران نیز با رعایت همان اصول ، مراقب سلامت خود باشند تا اطرافیان و یا افراد جامعه از ابتلاء به آن بیماری مصونیت یابند. بنابراین بیماری اعتیاد مانند بسیاری از بیماری ها نیازمند توجهات ضروری در پیشگیری اولیه و ثانویه است .
بر پایه آنچه كه توضیح داده شد بیماری اعتیاد را باید از چند دیدگاه و از نظر عوامل گوناگون وعوارض آن مورد بررسی قرار داد :


اگر شنیده می شود كه مدت زمان زیادی است كه مبارزه جهانی با قاچاقچیان مواد مخدر و تلاش جهانی در درمان معتادین به عمل می آید ، به این دلیل است كه اعتیاد بلای خانمانسوزی است كه نه تنها فرد معتاد را سربار جامعه می نماید و جسم و جان او را نابود می سازد بلكه از جهات اقتصادی ، فقر جبران ناپذیری را متوجه خود فرد معتاد و خانواده وی می نماید كه نتیجه آن فلاكت و بدبختی است . به این دلایل است كه توصیه می گردد بیماران معتاد هر چه زودتر و سریع تر برای ترك و درمان اعتیاد خود اقدام نمایند تا از این بلای نابود كننده انسانیت نجات یابند . اگر با دقت بیشتری به اعتیاد و پیامدهای آن نگاه كنیم متوجه می شویم كه خسارت های مادی كه روزانه و به تدریج به اقتصاد فرد معتاد ، خانواده وی و جامعه وارد می شود خیلی بیشتر از هزینه ناچیزی است كه برای ترك و درمان بیماری اعتیاد خرج می شود.
نكته مهم دیگر این است كه فرد معتاد آنگاه كه دچار فقر اقتصادی می گردد ، اگر به عضویت گروه قاچاقچیان در نیاید برای این كه بتواند پول مورد نیاز خود را برای خرید مواد مخدر به دست آورد ، متأسفانه خود عامل خرید و فروش موادمخدر می شود و سعی می نماید افراد بیشتری را معتاد نماید تا درآمد بیشتری داشته باشد . شاید یكی از دلایلی كه بسیار توصیه می شود مردم از افراد معتاد دوری كنند همین عامل معتاد كردن دیگران است .
6-[font=tahoma][color=#AD2100]عوامل سیاسی:
در گذشته ، و به احتمال زیاد در حال حاضر نیز ، یكی از جنبه های سیاست های استعماری و استثماری بر این پایه قرار داشت تا بتواند با شیوع اعتیاد و با پیامدهای بازدارنده ای كه در اعتیاد وجود دارد مردم یك جامعه را از پیشرفت های علمی – اجتماعی – اقتصادی – سیاسی و ... محروم نمایند . در حال حاضر چنین سیاستی توسط گروه های قوی قاچاقچی در سطح جهانی انجام می پذیرد و در هر كشوری عوامل نادان و خیانتكاری وجود دارند كه برای كسب درآمد و سرمایه های كلان ، به شیوع اعتیاد و افزایش معتادین مبادرت می ورزند . قاچاقچیان مواد مخدر و مواد روان افزا یا روان گردان نه تنها هیچ گونه حس انسانی و ملی ندارند بلكه در نوع خود قاتلانی هستند كه آگاهانه باعث نابودی انگیزه های مفید و مثبت انسان ها و درنهایت مرگ تدریجی افراد یك جامعه خصوصاً جوانان می گردن د.
روش های ترك اعتیاد و درمان بیماران معتاد به مواد مخدر
تاكنون روش های گوناگونی برای ترك و درمان بیماران معتاد به كار گرفته شده است كه به اختصار به ذكر چگونگی انجام روش ها پرداخته می شود.
1 . روش كم كردن تدریجی ماده مخدر:
در این روش بیمار معتاد می تواند با یك برنامه ریزی منظم و دقیق و با اراده ای قوی و محكم ، روزانه از ماده مخدری كه استفاده می نماید كم كند تا آن را در مدت 2 تا 3 هفته به صفر برساند . در این روش بیمار نیاز دارد كه زیر نظر روان پزشك معالج از داروهای تجویز شده استفاده نماید . داروهای تجویز شده اغلب داروهایی است كه در رشته روان پزشكی به كار برده می شود و موجب می گردد كه علایم وابستگی روانی و جسمی بیمار معتاد به آن میزان كاهش یابد كه فرد معتاد احساس نیاز به ماده مخدر نداشته باشد . از خصوصیات این روش این است كه فرد می تواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد .
2- روش استفاده از داروهای ترك اعتیاد به طور سرپایی :
در این روش فرد معتاد توسط پزشك ، درمان خود را شروع می نماید و داروهایی برای وی تجویز می شود كه شامل داروهای اعصاب و داروهایی است كه ماده مخدر نیستند ، اما اثراتی شبیه ماده مخدر دارند . در این روش به بیمار توصیه می شود كه به هیچ عنوان از ماده مخدر استفاده ننماید . اثرات درمانی داروهای تجویز شده و این كه به چه میزان باید تجویز گردد بستگی به نوع ماده مخدر مصرفی و مقدار آن دارد . در این روش اغلب توصیه می گردد كه بیمار معتاد به مدت چند روز تا یك هفته در منزل استراحت نموده و بعد به كارهای روزمره خود بپردازد .
3. روش استفاده ازداروهای ترك اعتیاد با بستری شدن در بیمارستان :
این روش مانند روش دوم است . با این تفاوت كه فرد معتاد در بیمارستان بستری می گردد و كلیه امور درمانی با نظارت پزشك معالج انجام می شود .از امتیازات این روش این است كه بیمار معتاد از نزدیك مورد مراقبت های لازم پزشكی و پرستاری قراردارد و چون در بیمارستان بستری است دسترسی او به مواد مخدر بسیار كم و یا غیر ممكن است و اگر گاهی بیمار نیاز به داروهای خاص خوراكی و یا تزریقی داشته باشد ، این داروها به راحتی در بیمارستان به وی داده شده و یا تزریق می گردد و لذا هرگونه علایم ناشی از ترك ، خواه روانی و یا جسمی ، سریع تر درمان می گردد .
توضیحات لازم :
الف : در گذشته ی نه چندان دور ، داروی ترك اعتیاد در مراكز مخصوص و با یك برنامه منظم روزانه به معتادان داده می شد و روش های درمانی گوناگون غیر دارویی نیز به كار گرفته می شد. در حال حاضر مسئولان در تلاش اند كه بتوانند از همان روش های گذشته و داروهای خاص استفاده كرده و به درمان بیماران معتاد همت گمارند .
ب : متأسفانه در حال حاضر انواع و اقسام داروهای ترك اعتیاد در بازار وجود دارد كه برای ترك اعتیاد به فروش می رسد. از محتویات و یا تركیـبات چنین داروهایی كمتر كسی اطلاع دارد . در مورد این داروها می توان چنین اظهار نظر نمود كه محتویات این داروها اكثراً تركیبی از مواد مخدر است . دیده شده است كه بسیاری از معتادین كه از این تركیبات استفاده می نمایند به این داروها معتاد می گردن د .
ج : بنابر این اگر بیماران معتاد از این داروها استفاده نمایند نه تنها نباید انتظار ترك و درمان مورد اطمینان را داشته باشند بلكه ممكن است به این داروها معتاد گردن د . به عنوان مثال اگر هر فرد عادی بتواند یك عمل جراحی را انجام دهد می توان انتظار داشت كه هر فردی نیز در ترك و درمان اعتیاد همانند یك پزشك متخصص عمل نموده و موفق گردد.
د : از تبلیغاتی كه اخیراً در مورد ترك و درمان اعتیاد می شود ، استفاده از اشعه لیزر است كه ابهامات زیادی را در بر داشته و دارد كه چگونه اشعه لیزر می تواند مشكلات روانی و جسمی بیماران معتاد را درمان كنند؟
4 . روش سم زدایی یا U.R.O.D





:
آخرین ، پیشرفته ترین و سریع ترین روش ترك اعتیاد ، در حال حاضر روش سم زدایی یاU.R.O.Dاست . كه چند سالی است در كشور ما به كار گرفته شده و می شود . در این روش بسته به نوع ماده مخدر ، طریقه استفاده از آن ، و مدت زمانی كه سبب اعتیاد شده است ؛ فرد معتاد بین 4 تا 6 ساعت توسط متخصص بیهوش می شود . در مدت زمان بیهوشی داروهایی به بیمار تزریق می گردد كه وی بعد از آن كه به هوش می آید بسیاری از علایم جسمی ترك ماده مخدر را ندارد، مگر عوارض معمولی بعد از بیهوشی . همان گونه كه بارها اشاره و تأكید گردید ادامه درمان های ضروری به عهده روان پزشك معالج است كه با بررسی علایم روانی ، برنامه ریزی درمانی را شروع می نماید . داروهایی كه اغلب مورد استفاده قرا رمی گیرند داروهای ضد ماده مخدر و داروهای ضروری برای درمان علایم روانی و برخی علایم جسمی باقی مانده می باشد كه ممكن است ضعف ، سستی و ... را در بر داشته باشد . بهتر است كه روش سم زدایی در بیمارستان و با نظارت و مراقبت های پزشكی انجام گردد .
گاهی شنیده می شود كه با این روش در 24 ساعت ( یك روز ) بیماری اعتیاد درمان می گردد و یا در بعضی از درمانگاه ها و یا مطب های اختصاصی در چند ساعت انجام می شود . این شنیده ها تا حدودی اغراق آمیز به نظر می رسد و خود نوعی تبلیغات تجارتی است .
روش سم زدایی بهتر است در بیمارستان صورت پذیرد و لازم است كه بیمار بعد از انجام سم زدایی چند روز در بیمارستان بستری باشد تا توسط پزشك معالج علائم جسمی و روانی او به حالتی اطمینان بخش بهبود یافته و بقیه درمان ها به طور سرپایی ادامه یابد . تشخیص و تصمیم گیری در مورد زمان مرخص شدن بیمار معتاد برعهده پزشك معالج است. مهم ترین نكته درمانی این است كه بعد از ترخیص ، بیمار باید از داروهایی كه توسط پزشك تجویز می شود حتماً استفاده كرده و به توصیه های او عمل نماید و تا زمانی كه لازم باشد به درمان خود ادامه دهد .
روش سم زداییU.R.O.D





هیچ گونه خطری در پی نخواهد داشت . معهذا لازم است كه بیمار مورد آزمایشات و معاینات لازم پزشكی قرار گیرد . اگر به دلیل یك نوع بیماری ، استفاده از روش سم زدایی غیر ممكن باشد بدون شك از روش های دیگر ترك و درمان اعتیاد می توان بهره گرفت . بنابر آنچه كه گفته شد و چنانچه می خواهید در ترك و درمان اعتیاد خود یا نزدیكان خود موفق باشید ، رعایت موارد زیر ضروری است؛ در غیر این صورت احتمال بازگشت به اعتیاد حتمی است :
1- فرد معتاد از دیدگاه پزشكی خصوصاً روان پزشكی بیمار است .
2- فرد معتادباید بخواهد و مصمم باشد كه از بلای خانمانسوز اعتیاد نجات یابد.
3- ارزیابی های روان پزشكی ، روان شناختی ، شخصیتی ، جسمی و ... قبل از شروع ترك و درمان ضروری است .
4- بیمار و خانواده بیمار بهتر است كه در حد امكان نظریات و توصیه های روان پزشك معالج را پذیرفته و به آن عمل نمایند .
5- بهتر است فرد معتاد با همراه مورد اعتماد خانواده و روان پزشك معالج در بیمارستان بستری گردد .
6- در صورتی كه پزشك معالج صلاح می داند ، بیمار معتاد در مدت زمان مشخصی ممنوع الملاقات باشد و تمام اطرافیان و نزدیكان باید این نكته را رعایت نمایند.
7- نوع و روش ترك یا سم زدایی با توافق بیمار معتاد یا خانواده او و روان پزشك معالج تعیین و انتخاب شود.
8- مدت زمان بستری توسط پزشك معالج تعیین و مشخص می گردد و بیمار و خانواده او نباید بر خلاف آن عمل نمایند .
9- بعد از انجام ترك اعتیاد بیمار باید حداقل به مدت یك سال تحت نظر روان پزشك به درمان خود ادامه داده و از داروهایی كه تجویز می شود استفاده و به توصیه های او عمل نماید .
10 – درمان های غیر دارویی مانند روان درمانی انفرادی ، گروه درمانی ، خانواده درمانی و ... اگر لازم باشد بهتر است انجام شود.
11- شروع به كار ، فراهم نمودن كاری مناسب ، و بازگشت سریع فرد به كار قبلی در درمان بسیار مؤثر است .
12- فعالیت های ورزشی روزانه و منظم یكی از ضروریات درمان است.
13- در حال حاضر پیشرفته ترین ، سریعترین و بهترین روش ترك اعتیاد ، روش سم زدایی U.R.O.D





می باشد كه بهتر است با بستری شدن در بیمارستان صورت پذیرد .
[i][size=xxx-large]





«پایان»
پاسخ
سپاس شده توسط: PedraM ، v.a.y ، maedeh
#2
مرسی از اطلاعاتی که بهمون داااادی mara
In my heart, an ice flower has sprouted
پاسخ
سپاس شده توسط: آرنوشا
#3
عالی بود ولی خدارو شکر بزنم به تخته چشم حسود کور من معتاد نیستم که بخوام ترک کنم.akakmaramara
پاسخ
سپاس شده توسط: آرنوشا


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تحقیق درباره مصحف حضرت زهرا ( س) sadaf 0 513 ۳۱-۰۲-۹۴، ۱۰:۲۳ ق.ظ
آخرین ارسال: sadaf
  تحقیق درباره ی کم خونی .:SNOW G!RL:. 2 1,249 ۰۵-۰۹-۹۳، ۰۵:۲۷ ب.ظ
آخرین ارسال: زینب سلطان
  تحقیق پیرامون منابع درآمد روستاییان .:SNOW G!RL:. 4 931 ۰۵-۰۹-۹۳، ۰۴:۵۱ ب.ظ
آخرین ارسال: نويد

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
hannaneh (۲۵-۰۵-۹۴, ۱۱:۴۶ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان