امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انواع سرطان ها
#31
نقش ناخن انگشت پا در سرطان ریه
نتایج این تحقیق نشان داده است مردانی كه مقدار نیكوتین در تركیبات ناخن انگشتان پای آنها زیاد است، ۵/۳ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه هستند و درعین حال سابقه زمانی سیـ ـگار كشیدن فرد در این رابطه تاثیری ندارد بدین معنی كه بدون توجه به سابقه استعمال دخانیات، هر فرد سیـ ـگاری ممكن است در معرض این خطر قرار داشته باشد.
مجله تخصصی لایوساینس دراین باره گزارش داد: محققان تاكید دارند این یافته به پزشكان هشدار میدهد كه برای معاینه افراد سیـ ـگاری فقط طول مدت سیـ ـگار كشیدن را در نظر نگیرند بلكه فاكتورهای زیان بار و مهم دیگری هستند كه در آزمایشات و مطالعات ممكن است نادیده گرفته شوند در حالی كه تشخیص احتمال سرطان در این افراد بسیار مهم و تعیین كننده هستند.
متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در این پژوهش تاكید كردند: حتی افرادی هم كه مدت كوتاهی است سیـ ـگار میكشند، میتوانند در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه باشند چون ممكن است تعداد كمتری سیـ ـگار بكشند، اما دود آن را خیلی عمیقتر استنشاق كنند كه این امر تاثیر منفیتر و وخیمتری بر روی بدن فرد میتواند داشته باشد.
این متخصصان خاطرنشان كردند: علت انتخاب ناخن انگشتان پا این بوده كه ناخنها به كندی رشد میكنند و سطح نیكوتین در این بافت در مقایسه با بزاق و ادرار ثبات بیشتری دارد. بنابراین اطلاعات دقیقتری را در اختیار پزشكان و محققان قرار میدهد.
این یافته در مجله آمریكایی همهگیر شناسی به چاپ رسیده است.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#32
6 ماده سرطان زا اما پر مصرف
محققان معتقدند استفاده بيش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضري كه از آنها ساطع ميشود بر مغز و بافت آن تأثير گذاشته و سبب ايجاد سلولهاي سرطاني ميشوند.
به گزارش از شبكه ايران شناخت مواد سرطانزا و اجتناب از استفاده و در معرض قرار گرفتن آنها از فاكتورهاي مهم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان محسوب ميشود.
در آخرين تحقيقات انجام شده دانشمندان با بررسيهاي دقيق محصولات شوينده و پركاربرد خانگي دريافتند بسياري از دهانشويهها، دئودورانتها و برخي موادغذايي از فاكتورهاي مؤثر در سرطاني شدن سلولهاي بدن هستند.
شيرينكنندههاي مصنوعي
تحقيقات آزمايشگاهي نشان ميدهد، شيرينكنندههاي مصــــنوعي مانند (سايكلاميت) خطر سرطان را افزايش ميدهند.
براي حل اين مشكل "ساخارين " در موادغذايي به جاي شيرينكنندههاي مصنوعي بهكار برده شد، تحقيقات جديد انجام شده در خصوص عملكرد "ساخارين " در بدن نشان داد تمام محصولات حاوي ساخارين نيز سبب سرطاني شدن سلولها ميشوند.
دهانشويهها
دانشمندان در آخرين تحقيقات خود دريافتند دهانشويههاي حاوي اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش ميدهد.
آنها بر اين باورند كه اتانول بافتهاي دهاني را در برابر مواد سرطانزا مانند سيـ ـگار، آسيبپذير ميكنند.
دانشمندان معتقدند اسـتفاده از دهانشويهها بهتر است چند روز در ميان به صورت غرغره كردن باشد و از خوردن آن خودداري شود.
افراد سيـ ـگاري و يا افرادي كه سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و يا ريسك فاكتورهاي ديگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشويههاي بدون اتانول استفاده كنند.
استاتين
استاتين نوعي داروي كاهنده كلسترول و فشار خون است. دانشمندان طي تحقيقاتي كه روي 170 هزار نفر انجام شد، دريافتند افرادي كه از داروهاي حاوي استاتين در مقادير بالا استفاده كردند ريسك فاكتورهاي ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سينه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزايش پيدا كرده است.
تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بيش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضري كه از آنها ساطع ميشود بر مغز و بافت آن تأثير گذاشته و سبب ايجاد سلولهاي سرطاني ميشوند.
ضدعرقها
محققان معتقدند، آلومينيوم موجود در ضدعرقها و دئودورانتها كه "پارابن " ناميده ميشود مانند هورمون استروژن عمل كرده و استفاده بيش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان افزايش ميدهد.
دانشمندان در نمونههاي بافتهاي سرطاني ماده "پارابن " را يافتهاند و اين مسئله نشان ميدهد افراد بسياري، كه 99 درصد جمعيت جامعه را تشكيل ميدهند در معرض مواد حاوي "پارابن " مانند مواد آرايشي بهداشتي گوناگون و موادغذايي قرار دارند.
رنگ مو
دانشمندان با آزمايشاتي كه روي افرادي كه از رنگ مو استفاده ميكنند دريافتند استفاده مكرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار ميدهد.
اين پژوهشها نشان داد، افرادي كه بهطور مكرر از رنگ مو استفاده ميكنند بيشتر در معرض موادشيميايي مضر آن قرار ميگيرند و به همان ميزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزايش پيدا ميكند.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#33
مواد سرطانزای خانگی را بشناسید
تحقیقات نشان داد که به دلیل نبودن نظارت و دقت بسیاری از موادی که در خانه ها استفاده می شود مانند فرمالدئید، نیتروبنزن، کلرید متیلین و ناپتلین سرطان زا هستند و استفاده از انها باید محدود و ممنوع شود. ترکیبات سمی این مواد بیماری هایی مانند سرطان کبد، کلیه و مغز و بروز حساسیت ها و آسم را به همراه دارند.
به گفته پژوهشگران بخش زیادی از این مواد در طول روز مورد استفاده ما قرار می گیرند و تعدادی از آنها بخش جدایی ناپذیر زندگی ما شده اند . آنها توصیه کرده اند برای گسترش بهداشت عمومی و کاهش هزینه های درمانی که هر ساله به دولتها تحمیل می شود موادی که در ذیل نام برده میشود حتی الامکان از محیط زندگی حذف شود.
1- خوشبوکنندههای هوا:
این مواد شامل ترکیبات ناپتلین و فرمالدئید هستند. استفاده مداوم و مستمر این ماده مشکلات زیادی را به همراه دارد و باعث بروز بیماری های ریوس و آلرژی های حاد می شود، به گفته متخصصان جای آنها از زئولیت یا دیگر خوشبوکنندههای طبیعی استفاده کنید.
2- وسایل نقاشی:
رنگها و چسبهای لاستیکی، رنگهای اکریلیک و حلالها اغلب شامل مواد سرطانزا هستند.
3- وسایل اتومبیل:
بیشتر این مواد و روغنها دارای مواد سمی هستند. آنها را دور از خانه و محل زندگی خود نگهداری کنید.
4- شمعها:
از شمعهای معطری که هنگام احتراق دوده تولید میکنند اجتناب کنید. تنها از شمعهایی استفاده کنید که از موم ساخته شده باشند و در تهیه آنها از فتیله نخی استفاده شده باشد.
5- شامپوی فرش و پرده:
تا حد امکان از شویندههای ساخته شده با مواد طبیعی استفاده کنید.

6- خشکشویی:
در خشکشویی لباسها از ترکیبات پلی اتیلن دار استفاده میشود. در صورت استفاده از خشکشویی مطمئن شوید که از شویندههای دی اکسید کربن دار یا جوهر لیمو به جای مواد پلی اتیلن دار استفاده می شود.

7- حشره کشها:
هرگز از حشره کشهای حاوی لیندان استفاده نکنید.

8- رنگها و جلا دهندهها:
این مواد شیمیایی نیز شامل ترکیبات سرطانزا هستند.
9- مواد ضدعفونی کننده:
سعی کنید از موادی استفاده کنید که شامل ترکیبات طبیعی هستند.

10- مایکروویو:
از گرم کردن غذا در ظروف پلاستیکی توسط مایکروویو جدا خودداری کنید.

سرطان پوست در افراد دارای پوست روشن بیشتر رخ می هد
سرطان پوست در افرادی که پوست روشن دارند و کسانی که سابقه رادیوتراپی داشته اند، بیشتر بروز پیدا می کند.
مجتبی امیری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: سرطان رشد افسار گسیخته و کنترل نشده یک نوع سلول از بدن است.
وی گفت: این رشد بدون کنترل همچنان ادامه پیدا می کند و اگر درمان به موقع صورت نگیرد در سراسر بدن گسترش پیدا می کند و از آنجایی که پوست مجموعه ای از انواع سلول هاست انتظار می رود که انواع سرطان ها در آن به وجود آید.
این متخصص پوست و مو افزود: در کشورهای صنعتی به دنبال تغییرات در شدت نور خورشید، تغییرات در لایه ازن، تغییر در سبک زندگی و پوشش لباس ها، بیش از گذشته بدن در تماس مستقیم با آفتاب قرار دارد که موجب شده بروز سرطان پوست افزایش پیدا کرده است.
امیری گفت: سرطان پوست از نوع ملانون جزء یکی از سرطان های شایع در بدن محسوب می شود.
سرطان سلول بیضال نوع دیگر سرطان پوست است که بیشتر در کسانی رخ می دهد که پوست روشن دارند، در تماس بیشتر با نور آفتاب قرار دارند یا سابقه رادیوتراپی داشته اند.
وی اضافه کرد: در نواحی سر و صورت که تماس بیشتری با نور خورشید دارند بروز سرطان بیشتر رخ می دهد و این نوع سرطان به صورت برجستگی های همرنگ بر روی پوست بروز پیدا می کند و اگر به موقع درمان نشود زخمی می شود و گسترش پیدا می کند.
این متخصص پوست و مو افزود: اگر این نوع سرطان پوست در مراحل اولیه به موقع تشخیص داده شود با جراحی به طور کل از بین می رود.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#34
سرطان خون (لوسمی) چیست؟ خون از مایع لزجی به نام پلاسما و یاخته های شناور آن که توسط مغز استخوان تولید می شود تشکیل شده است. مغز استخوان ماده ای نرم و اسفنجی شکل است که داخل استخوانها یافت می شود. این ماده حاوی یاخته هایی است که یاخته های مادر یا سلول پایه (Stem cell) نامیده می شود و وظیفه آنها تولید یاخته های خونی است.
سه نوع یاخته خونی وجود دارد :
گویچه های سفید خون (گلبولهای سفید) که مسئول دفاع بدن در مقابل عوامل خارجی هستند
گویچههای قرمز خون (گلبولهای قرمز خون) که اکسیژن را به بافتها حمل کرده و فرآورده های زائد را از اندامها و بافتها جمع آوری می کنند
پلاکتها که وظیفه انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی را بر عهده دارند سرطان خون (لوسمی) نوعی بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است که با تکثیر و تکامل ناقص گویچههای سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود.

لوسمی یا لوکمی leukemia ریشه در زبان لاتین به معنای “خون سفید” دارد و فرآیند تکثیر، خونسازی و ایمنی طبیعی بدن را مختل می کند. اجتماع این یاخته های سرطانی در خارج از مغز استخوان، موجب تشکیل توده هایی در اندامهای حیاتی بدن نظیر مغز و یا بزرگ شدن غده های لنفاوی، طحال، کبد و ناهنجاری عملکرد اندامهای حیاتی بدن می شوند. لوسمی شایع ترین سرطان اطفال در جهان است. ‎لوسمی براساس طیف، شدت و سرعت پیشرفت روند بیماری به دو دسته حاد (acute) و مزمن (chronic) تعریف می شود.
۱- لوسمی حاد، رشد سریع همراه با تعداد زیادی گویچه های سفید نارس است و مدت فاصله زمانی بین شروع بیماری و گسترش دامنه آن بسیار کوتاه است.

۲- لوسمی مزمن، رشد آهسته همراه با تعداد بیشتری یاخته های سرطانی بالغ تر است و مدت زمان طولانی تا بروز علائم بالینی آن دارد. لوسمی نیز با توجه به نوع یاخته موجود در بافت مغز استخوان که دچار تراریختی و سرطان شده است تعریف می شود و اشکال مختلفی از این نوع سرطان وجود دارد که هر کدام نشانه ها و عوارض خاص خود را دارند. لوسمی بر اساس نوع گویچه سفید خون که دچار تراریختگی و سرطان شده به دو دسته تقسیم می شود:

i) لنفوئیدی (lymphocytic) یا لنفوبلاستی(lymphoblastic)
ii) میلوئیدی ( myelogenous ) با توجه به طبقه بندی فوق، شایع ترین اشکال لوسمی بر اساس سرعت پیشرفت روند بیماری و نوع گویچه سفید خون که دچار تراریختگی و سرطان شده به چهار گروه تقسیم می شود که عبارتند از:
۱- لوسمی لنفوئیدی یا لنفو بلاستی حاد: لوسمی لنفو بلاستی حاد بیماریی است که در آن تعداد بسیار زیادی از گویچه های سفید خون که مسئول دفاع بدن در مقابل عوامل خارجی هستند و “لنفوسیت” نامیده می شوند و هنوز به طور کامل تکامل نیافته اند دچار اختلال شده و بطور فزاینده ای در خون محیطی (blood peripheral) و مغز استخوان یافت می شوند. علاوه بر این، تجمع این یاخته ها در بافتهای لنفاوی باعث بزرگ شدن این اندامها می شود.
ازدیاد لنفوسیتها نیر منجر به کاهش تعداد سایر یاختههای خونی مانند گویچههای قرمز و پلاکت ها شده و این عدم تعادل یاختههای خونی منجر به کم خونی، خونریزی و عدم انعقاد خون می شود. مدت فاصله زمانی بین شروع بیماری و گسترش دامنه آن بسیار سریع و کوتاه است. لوسمی لنفوبلاستی حاد، شایع ترین نوع لوسمی در اطفال است که اغلب در کودکان بین سنین ۲ تا ۶ سال تظاهر می کند. گروه سنی دیگری که در مقابل این بیماری بیش از بقیه آسیب پذیر هستند، افراد بالای ۷۵ سال را تشکیل می دهند.

۲- لوسمی میلوئیدی حاد: تراریختگی یاخته های “میلوئید” گویچه های سفید خون است که فرآیند تکثیر و خونسازی و ایمنی طبیعی بدن را مختل می کند. این نوع سرطان دارای چندین زیرگونه و میانگین سن ابتلا به آن ۶۴ سال است. این نوع لوسمی در مقایسه با لوسمی لنفوسیتی حاد کمتر در کودکان دیده می شود اما کودکان مبتلا به سندرم دان (Down Syndrome) در سه سال ابتدایی زندگی استعداد بیشتری برای ابتلا به آن دارند.

۳- لوسمی لنفوئیدی مزمن: شایع ترین نوع لوسمی بزرگسالان است. طیف رشد و پیشرفت این نوع لوسمی بسیار کند و آهسته است و اغلب در افراد سالمند تظاهر می کند. میانگین سن بروز لوسمی لنفوئیدی مزمن ۶۰ سال است و ابتلا به آن در سنین پایین تر از ۳۰ سال بسیار غیر طبیعی و در کودکان بسیار نادر است. این نوع لوسمی در مردان بالای ۵۰ سال شایع تر است و اغلب به طور تصادفی و هنگام معاینات و آزمایش معمولی خون که افراد برای تشخیص بیماری های دیگر انجام می دهند، تشخیص داده می شود.

۴- لوسمی میلوئیدی مزمن: این نوع لوسمی یک بیماری اکتسابی ناشی از یک نوع ناهنجاری در کروموزوم ۲۲ یاخته های مغز استخوان است. لوسمی میلوئیدی مزمن در مردان بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال شایع تر است و افرادی که تحت تشعشعات یونیزه و یا تماس با بنزین و مشتقات آن قرار داشته اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند.
علائم هشدار دهنده سرطان خون (لوسمی)
•احساس ناخوشی عمومی
•تظاهر لکههای دانه اناری زیرجلدی پوست (petechiae)
لخته یا منعقد نشدن خون در پی ایجاد زخم یا بریدگی
•ضعف و خستگی مفرط
•عفونتهای مکرر و عود آنها
•دردهای استخوان و مفاصل
•تنگی نفس در اثر فعالیت
•تب و لرز و نشانه های شبه سرماخوردگی
•رنگ پریدگی پیشرونده
•تورم و بزرگی حجم غده های لنفادی، طحال و کبد
•احساس سیری و بیاشتهائی
•کم خونی
•خوابآلودگی
•خونریزی مکرر بینی
•تورم و خونریزی لثه ها
•ضعف و لاغری ممتد
علاوه بر نشانه های فوق ممکن است عوارضی در بیمار ظاهر شود که به اجتماع یاخته ها و سرایت سرطان به اندامهای دیگر بدن مربوط باشد. در چنین مواردی بیمار از سردرد، حالت تهوع و استفراغ، کاهش سطح هوشیاری، تشنج، دید مضاعف، فلج اعصاب مغز، عدم‏ حفظ تعادل، تورم در ناحیه گردن و صورت شکایت می کند.
سبب شناسی: سرطان زایی لوسمی
بیماری لوسمی یک فرآیند پویا است که توسط متغیرهای ناشناخته و مستقل متعددی موجب تغییرات مولکولی یاخته شده و منجر به تداخل در سیستم تکثیر یاخته های مغز استخوان میشود. عامل مستعد و پیشتاز در تظاهر لوسمی مانند هر سرطان دیگری به هم خوردن نظم تقسیم یاخته ای است. تحقیقات آماری و بالینی روند بدخیمی بیماری لوسمی را به این عوامل ارتباط می دهند:
•جنس- لوسمی در مردان بیشتر تظاهر می کند
•سابقه قبلی ابتلا به برخی از بیماری های خونی و یا سابقه قبلی به سرطان
•عوامل ژنتیکی و استعداد میزبان: عوامل ژنتیکی از جمله نقایصی در کروموزومها و انتقال ژن معیوب
•تشعشع- افرادی که در معرض تابش اشعه های یونیزه و یا هسته ای و سرطانزا قرار گرفته اند
•اعتیاد به دخانیات
•آلاینده های موجود در هوای محیط زیست و محل کار- ( مواد یونیزه ، مواد صنعتی و شیمیایی سمی مانند بنزین ومشتقات آن)
•نارسایی مکانیسم ایمنی طبیعی بدن
•سن- در میان بزرگسالان، استعداد ابتلا به لوسمی با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد. افراد بالای ۵۵ سال باید بیشتر مراقب علائم هشدار دهنده این بیماری باشند.
الگوهای غربالگری لوسمی
با توجه به وضیعت عمومی سلامت فرد، بررسی های تشخیص لوسمی ممکن است شامل:

۱- آزمایش خون: در شرایط طبیعی گویچه های سفید بالغ در خون محیطی (peripheral) یافت میشوند ولی زمانی که گویچههای سفید نارس که باید در مغز استخوان باشند به مقدار زیادی وارد خون محیطی می شوند عمدتا می تواند نشانه سرطانهای خون (لوسمی) باشد. آزمایش خون و ‏ شمارش‏‎ و بررسی یاخته های شناور خون اولین گام‎ جهت ‎تشخیص‎ لوسمی است.‏‎

۲- نمونه برداری یا بیوپسی (biopsy) مغز استخوان: بررسی میکروسکوپی از نمونه بافت سرطان بسیار مهم است زیرا مطمئن ترین روش برای تشخیص لوسمی و نوع آن به حساب می آید. نمونه برداری از مایع مغز نخاع و نمونه برداری از غدد لنفاوی نیز از روش های تشخیصی سرطان خون است.

۳- سازگاری بافتی (Tissue matching) : یاخته ها دارای انواع پروتئین های مختلف بر روی سطح خود هستند که از این پروتئین ها در آزمایش های ویژه خون برای تشخیص سازگاری بافتی استفاده می شود. موفقیت در پیوند مغز استخوان به تشابه و سازگاری مغز استخوان فرد دهنده با مغز استخوان فرد گیرنده بستگی دارد که از طریق این آزمایش سنجیده می شود.

۴- بررسی کروموزومی (cytogenic analysis): از دیگر اقدامات تشخیص ژنتیکی در افتراق انواع لوسمی است.
۵- عکسبرداری از قفسه سینه با تابش اشعه X – تشخیص طیف پراکندگی یاخته های مهاجم و غده های لنفاوی متورم در ناحیه قفسه سینه است.

۶- سی تی اسکن (Computerised tomography scan)- در این روش دستگاه سی تی اسکن با گرفتن تعدادی عکس توسط اشعه ایکس، تصویری سه بعدی از بدن را نشان می دهد و از این طریق پراکندگی سرطان به بخش های دیگر بدن مشخص می شود.

۷- پرتونگاری با استفاده از تشدید میدان مغناطیسی (MRI Scan) – این آزمایش مشابه سی تی اسکن است با این تفاوت که به جای تابش اشعه X از مغناطیس جهت عکسبرداری از اعضای بدن استفاده می شود. در این آزمایش بیمار به مدت ۳۰ دقیقه به طور ساکن درون اتاقک این دستگاه می ماند و تصاویر مقطعی از بدن او تهیه می شود.

۸- سونوگرافی (Ultrasound) در این شیوه از امواج صوتی جهت بررسی ساختار اندامها استفاده می شود.

۹- معاینات بالینی: بررسی وضعیت غدد لنفاوی، طحال، کبد و دیگر اعضای بدن است.
الگوهای درمان لوسمی
فرآیند درمان لوسمی برای هر شخص معین با شرایط بیماری وی مرتبط است و الگوهای درمان لوسمی بستگی به نوع لوسمی، وضعیت بیماری در شروع درمان، سن، سلامت عمومی و چگونگی واکنش بیمار به نوع درمان دارد. علاوه بر الگوهای رایج برای درمان انواع سرطان همچون شیمی درمانی و اشعه درمانی، از جمله می توان به روش های درمانی زیر اشاره کرد:
- درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک – که مشتمل بر بازسازی، تحریک، هدایت و تقویت سیستم طبیعی دفاعی بدن بیمار است و با استفاده از آنتی بادی و هدایت سیستم دفاعی خود بیمار جهت مبارزه با سرطان صورت می گیرد.
- جراحی – راهیابی یاخته های مهاجم لوسمی به سایر اندامهای بدن اغلب موجب تورم و بزرگی حجم غده های لنفادی و طحال و کبد می شود. الگوی درمانی محل ضایعه طحال، برداشتن آن از طریق جراحی “اسپلینکتومی” (splenectomy) است.
- پیوند مغز استخوان و پیوند سلول های پایه ( Stem cell ) – جایگزینی مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم است تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی و یا پرتودرمانی را دریافت کند. شایع ترین اشکال پیوند مغز استخوان عبارتند از:
• پیوند “اتولوگ” (autologous) طی این نوع پیوند بیمار بافت پیوندی ( مغز استخوان ) خود را دریافت می کند. در این روش مغز استخوان بیمار را خارج و آن را در معرض داروهای ضد سرطان قرار می دهند تا یاخته های بدخیم کشته شوند. سپس محصول بدست آمده را منجمد و نگهداری می کنند.

•پیوند “سینژنئیک” Syngeneic – بیمار بافت پیوندی ( مغز استخوان ) را از عضو دیگر دو قلوی مشابه خود دریافت می کند. در این روش ابتدا بوسیله مقادیر زیادی از داروهای ضد سرطان همراه یا بدون پرتو درمانی، تمام مغز استخوان موجود در بدن بیمار را از بین می برند.سپس از عضو دیگر دو قلوی مشابه که شباهت بافتی زیادی با بدن بیمار دارد، مغز استخوان سالمی را تهیه می کنند .

•پیوند “آلوژنئیک” allogeneic : بیمار بافت پیوندی را از فردی غیر از خود یا دو قلوی مشابه خود (مثل برادر، خواهر، و یا هر یک از والدین و یا فردی که هیچگونه نسبتی با بیمار ندارد) دریافت می کند. این فرد باید سازگاری بافتی نزدیک با بدن بیمار داشته باشد .
پس از تهیه بافت پیوندی از روش های فوق، به بیمار مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی همراه یا بدون پرتو درمانی می دهند تا باقیمانده مغز استخوان وی تخریب شود. در مرحله آخر مغز استخوان سالم را گرم کرده و بوسیله یک سوزن و از طریق سیاهرگ به بیمار تزریق می کنند تا جانشین مغز استخوان تخریب شده شود. پس از ورود بافت پیوندی به جریان خون، یاخته های پیوند زده شده به مغز استخوان هدایت شده و به تولید گویچه های سفید خون، گویچه های قرمز خون و پلاکتهای جدید می پردازند.
ابتلاء به عفونت و خونریزی، تهوع، استفراغ، خستگی، بی اشتهایی، زخمهای دهانی، ریزش مو و واکنشهای پوستی از جمله عوارض جانبی پیوند مغز استخوان و پیوند سلول های پایه (Stem cell) است. امروزه با کاربردهای جدید الگوهای درمان پیوند مغز استخوان و درمان بیولوژیکی یا ایمونولوژیک و داروهای جدید ضد سرطان و پیشرفت های علم ژنتیک و ساختار های ژن های انسانی امیدهای تازه ای برای غلبه بر این بیماری بوجود آمده است.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#35
هرسال در آمریکا، حدود ۳۰ هزار نفر دچار سرطان دهان میشوند و از این تعداد حدود ۷ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. البته خبر خوبی که برای غیرسیـ ـگاریها داریم، این است که سه چهارم سرطانهای دهان در ارتباط با سیـ ـگار هستند. یعنی از هر چهار نفر که دچار این بیماری میشوند، سه نفر آنها سیـ ـگاری بودهاند!...


● سرطاندهاندریکنگاه
هرسال در آمریکا، حدود ۳۰ هزار نفر دچار سرطان دهان میشوند و از این تعداد حدود ۷ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. البته خبر خوبی که برای غیرسیـ ـگاریها داریم، این است که سه چهارم سرطانهای دهان در ارتباط با سیـ ـگار هستند. یعنی از هر چهار نفر که دچار این بیماری میشوند، سه نفر آنها سیـ ـگاری بودهاند!
سرطان دهان، در هر قسمت از دهان میتواند به وجود بیاید: لبها، گونه، لثه، زبان، کف دهان، سقف دهان و لوزهها. البته زبان، لب و کف دهان شایعترین محلهای بروز آن هستند. نکته مهم این است که اگر زود متوجه علایم آن شویم تا حد زیادی قابل درمان است.
شما، بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به این بیماری هستید اگر:
▪ سیـ ـگاری هستید: مصرف سیـ ـگار، قلیـ ـان، پیپ و تنباکوهای جویدنی، خطر بروز این بیماری را بسیار بالا میبرد.
الکل مصرف میکنید: مصرف الکل، به خصوص اگر همراه با سیـ ـگار باشد بسیار خطرناک خواهد بود.
▪ مدتهای طولانی در معرض نور خورشید هستید: سرطان لب در این گروه بیشتر دیده میشود. استفاده از کرمهای ضد آفتاب و کلاههای لبهدار، روش خوبی برای حفاظت در برابر نور خورشید است.
عادتهایی مانند گاز گرفتن و جویدن لب و گونه دارید.
▪ دندانهای مصنوعی شما در دهانتان لق است: توصیه میشود دندانهای مصنوعی هر پنج سال یک بار تعویض شوند. هر روز دندانهای مصنوعی شسته شوند و حتما شبها از دهان درآورده شوند.
رژیم غذایی نامناسب دارید و به قدر کافی از میوهها و سبزیها استفاده نمیکنید.
علایم خطرناکی که میتوانند نشانه سرطانهای دهان باشند:
▪ زخمی که بیش از دو هفته در دهان است و خوب نمیشود.
▪ لکههای سفید، قرمز یا تیرهرنگ داخل دهان یا روی لب
▪ التهاب یا تودهای داخل دهان، لب یا گردن
▪ خونریزیهای بدون علت در داخل دهان
مشکل یا درد هنگام بلع
▪ گوش درد مداوم
▪ تغییرات بدون علت در صدا
▪ درد مداوم بدون علت در دهان
▪ لق شدن بیعلت دندانها
▪ احساس اینکه مدام چیزی در گلوی شما گیر کرده است.
▪ درد هنگام حرکت دادن زبان
▪ بیحسی در منطقهای از دهان
▪ مشکل هنگام گذاشتن دندانهای مصنوعی
حال که علایم هشدار دهنده سرطانهای دهان را شناختیم، بهتر است روش بررسی حفره دهان را نیز با هم مرور کنیم.
● جستجو دردهان
در آینه نگاه کنید و این مناطق را کنترل نمایید:
▪ سر و صورت: به طور مستقیم به صورت خود در آینه نگاه کنید. به طور معمول، دو طرف صورت، شکل یکسان و متقارنی دارد. ببینید که آیا توده، برآمدگی یا التهابی که فقط در یک طرف صورت شما هست، وجود دارد؟
گردن : روبهروی آینه بایستید و جلو و اطراف گردن تان را با نوک انگشت لمس کنید. آیا احساس سفتی یا تودهای در آن میکنید؟
▪ لبها: لب پایین را به طرف پایین بکشید و داخل آن را در آینه ببینید. آیا زخم یا تغییر رنگی وجود دارد؟ حالا به کمک انگشتان، لبها را لمس کنید و ببینید آیا توده یا تغییر حالتی در لبها وجود دارد؟ با لب بالا هم همین مراحل را انجام دهید.
▪ گونه: با باز کردن دهان، قسمتهای داخلی گونه را بررسی کنید و ببینید آیا منطقه قرمز، سفید یا تیرهای وجود دارد؟ حال انگشت اشاره را داخل گونه و انگشت شست را بیرون آن قرار دهید. سپس به ملایمت و فشار ی آهسته، انگشتان خود را جلو بیاورید. ببینید آیا توده یا منطقه سفتی حس میشود؟ با گونه طرف مقابل هم همین کار را انجام دهید.
▪ سقف دهان: سر را عقب ببرید و دهان را باز کنید تا سقف دهان را ببینید. آیا تغییر رنگ یا تودهای را مشاهده میکنید؟ حال با انگشت اشاره سقف دهان را لمس کنید. آیا تودهای حس میشود؟
▪ زبان: زبان را بیرون بیاورید و به یک سمت ببرید طرفین زبان را به کمک آینه کنترل کنید. آیا تغییر رنگی وجود دارد؟ با قرار دادن نوک انگشتان در رو و زیر زبان، قسمتهای مختلف آن را لمس کنید. آیا تودهای زیر انگشتان خود حس میکنید؟ حال زبان را به سقف دهان بچسبانید و به این ترتیب زیر زبان را کنترل کنید. آیا تغییر رنگ یا حالتی مشاهده میشود؟
▪ کف دهان: همانطور که زبان بالاست میتوان کف دهان را در آینه دید. بعد از بررسی آن، با نوک انگشتان، آن قسمت را لمس کنید. ببینید آیا توده یا سفتی در آنجا حس میشود.
هر کس، علامتهای ذکر شده را حین بررسی حفره دهانش دید، باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کند تا اگر مشکلی وجود دارد، سریعتر رسیدگی شود. البته اغلب موارد، این علامتها نشانه سرطان نیستند. یک عفونت ساده دندان هم میتواند این علامتها را به وجود بیاورد اما اگر این علایم دو سه هفته باقی ماند و بهتر نشد، باید جدی گرفته شود.
بازهم تکرار میکنیم که، سرطان دهان بیماری بسیار خطرناکی است اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، بسیار سریعتر و بهتر به درمان پاسخ خواهد داد.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#36
تومور چیست ؟
فرایند تکثیر سلول های بدن تحت کنترل عوامل خاصی صورت می گیرد که بهم خوردن این نظم باعث تکثیر غیر قابل کنترل سلولها در یک محیط و در نتیجه ایجاد یک توده خواهد شد که به آن اصطلاحا تومور نیز گفته میشود . اینکه چه مسائلی باعث حذف فاکتورهای کنترلی در تکثیر و ازدیاد سلولها میگردد تا حد زیادی ناشناخته می باشد اگرچه فرضیه هایی برای آن مطرح می باشد که به آنها اشاره خواهد شد .
تومور استخوانی چیست ؟
اگر سلولهای استخوان ساز بدن که به آنها استئوبلاست نیز گفته میشود شروع به تکثیر غیرعادی و غیرقابل کنترل بکنند توده استخوانی در محل ایجاد میگردد که به آن تومور استخوانی گفته میشود .امروزه موتاسیونها و یا جهش های ژنتیکی را عامل اصلی بوجود آمدن اکثر سلولهای تومورال در بدن میدانند ولی اینکه چه عامل و یا عواملی باعث این جهش ها در هسته سلولهای بدن شخص می شود خیلی مشخص نمی باشد. عوامل ارثی و محیطی مانند ویروس ها و برخی از گازها و مواد شیمیائی را موثر می دانند. بیماران برحسب محل توده و یا قابلیت دست اندازی آن به نقاط دیگر بدن از خود علائم خاص آن بیماری را نشان می دهند .
انواع تومورهای استخوانی کدامند ؟
تومورهای استخوانی می توانند اولیه و یا ثانویه باشند . تومورهای اولیه توده هایی هستند که بطور اولیه از تکثیر سلولهای استخوان ساز در محل ایجاد میگردن د . اگر تومورهای غیراستخوانی با سرایت به سیستم اسکلتی آن را دچار تخریب کنند به آن تومور ثانویه استخوان گفته میشود . این نوع تومورهای ثانویه و یا تومر های متاستاتیک استخوان برخلاف نوع اولیه آن در سنین بالا دیده شده و یک نمونه بارز آن سرایت سرطان پستان به سیستم اسکلتی در خانم هایی است که قبلا به دلیل سرطان پستان درمان شده اند .
تومورهای اولیه که در این سایت منحصراً در مورد آنها بحث خواهد شد می توانند خوش خیم بوده و یا سیر بدخیمی و سرطانی داشته باشند . تومورهای اولیه خوش خیم که انواع کیست های استخوانی نیز از آن دسته می باشند بسیار شایع تر از انواع بدخیم بوده و تمایل دارند تا بصورت خودبخود بهبودی کامل پیدا کنند در مقابل تومورهای اولیه بدخیم احتیاج به درمانهای دارویی و جراحی داشته و در سیر خود تمایل دارند تا از محل ابتدایی خود جدا شده و در نقاط دیگر بدن ایجاد توده بکنند که به این قابلیت آنها متاستاز گفته میشود و اکثراً این حالت در ریه ها اتفاق می افتد . شایع ترین نوع سرطان اولیه استخوان استئوسارکوم نامیده میشود .
درمانکیست های استخوانی و انواع تومورهای خوش خیم استخوانی چیست؟
کیستهای استخوان از جمله ضایعات خوش خیم سیستم اسکلتی می باشند که بصورت نسبتاً شایع بخصوص در استخوان های بازو و ران بوجود می آیند. کلاً تومورهای خوش خیم استخوانی منجمله کیست های استخوان خوشبختانه به نسبت تومور های بدخیم استخوان بصورت شایعتری ایجاد میگردن د. این ضایعات خوش خیم معمولاً علامتی نداشته و اکثراً بصورت اتفاقی کشف می شوند. در موارد نادری این ضایعات باعث ضعیف شدن استخوان و در نتیجه ایجاد شکستگی پاتولوژیک می گردن د. کیست ها و تومور های خوش خیم استخوان معمولاً نیازی به درمان جراحی ندارند و در برخی موارد بخودی خود بهبودی پیدا می کنند. در موارد خاصی که تخریب استخوان توسط تومر خوش خیم شدید باشد و یا اینکه ضایعه تمایل به رشد نشان دهد بیمار نیاز به انجام عمل جراحی و تخلیه تومور و پیوند استخوان خواهد داشت. در کودکان جوانتر می توان با تزریق داروی کورتون بداخل کیست فعالیت استخوان سازی را تحریک و در نتیجه آن را درمان کرد.

تفاوت تومرهای خوش خیم و کیست های استخوانی با سرطان استخوان چیست ؟
تومورهای بدخیم سیر رشد بسیار سریعتری داشته و در مدت زمان کوتاهی هم علائم آن مانند درد و هم از نظر حجم توده خیلی سریع علامت دار می شوند مخصوصاً اگر درمانهای کمکی مانند شیمی درمانی با تاخیر شروع شود. تومور های خوش خیم و کیست ها معمولاً یا علامتی ندارند و یا اگر داشته باشند خیلی خفیف و با تاخیر طولانی می باشد. اما مهمترین تفاوت این دو نوع در آن است که انواع سرطانی قابلیت آن را دارند که از محل اولیه خود جدا شده و وارد گردش خون یا لنف شده و در مکانهای دور دست مانند ریه ها ایجاد توده های ثانویه بکنند که به این حالت اصطلاحاً متاستاز تومور گفته می شود.
تعداد مبتلایان به سرطان استخوان به چه میزان است؟
اگرچه آمار دقیقی در دست نمی باشد ولی تصور می شود که از هر یک میلیون نفر جمعیت کشور در یک سال تعداد ۱۰ مورد بیمار مبتلا به سرطان اولیه استخوان می گردن د. با این حساب تعداد مبتلایان به سرطان استخوان در کشور ما سالیانه حدود ۷۰۰ نفر باشد.
سرطان استخوان در چه کسانی و در کدام قسمت از بدن شایع تر است؟
متاسفانه سرطان اولیه استخوان اکثراً در گروه سنی نوجوان و جوان و بین ۱۰ الی ۳۰ سالگی شایع می باشد. نسبت ابتلا در دختران و پسران مساوی می باشد. شایع ترین محل بروز تومور در اطراف زانو ، اطراف شانه و لگن خاصره می باشد.
علت ایجاد سرطان استخوان چیست؟
اختلالات ژنتیکی و تغییراتی که در قسمتهای خاصی از هسته سلولی صورت می گیرد باعث تبدیل پروتین های غیر فعالی بنام پروتوانکوژن به نوع فعال آن بنام انکوژنها می گردد. انکوژنها پروتین هائی را در سلول تولید می کنند که نظم کنترل شده تکثیر سلولی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ازدیاد سلولی و تکثیر بیش از حد آنها در بدن می گردن د. اینکه چه عواملی باعث این اختلالات ژنتیکی می گردن د هنوز بخوبی مشخص نشده است. برخی عوامل محیطی مانند تابش اشعه های یونیزان و برخی مواد شیمیائی و همچنین برخی از ویروس ها در این امر مقصر شناخته شده اند.
نقش توارث و ژنتیک در ایجاد سرطان استخوان چیست و آیا افراد دیگر خانواده در معرض ابتلا می باشند؟
انطور که گفته شد تغییرات ژنتیکی عامل اصلی ایجاد اکثر تومرهای بدخیم سیستم اسکلتی میباشند ولی سرطان استخوان ارثی نمی باشد و این بدان معنی است که این تغییرات ژنتیکی پس از تولد در سلولها ایجاد میشود و از پدر و مادر به فرزندان منتقل نمی گردد. البته انواع بسیار نادر ارثی این بیماری هم گزارش شده است. همچنین سرطان استخوان مسری نبوده و امکان ابتلا افراد دیگر خانواده برابر با افراد دیگر جامعه می باشد و بیشتر از آنها نیست.
آیا میتوان از بروز سرطان استخوان جلوگیری کرد ؟
با توجه به اینکه علت اصلی ایجاد سرطان استخوان نا شناخته است بنظر می رسد نتوان از ابتلا به آن پیشگیری کرد ولی اجتناب از اشعه یونیزان و برخی مواد شیمیائی خاصی که در ایجاد تومر های استخوان موثر شناخته شده اند از ابتلا به سرطان استخوان جلو گیری می کند.
علائم سرطان استخوان کدام می باشد؟
درد اولین و مهمترین علامت می باشد. شروع آن خفیف می باشد که با مسکن های معمولی نیز بر طرف می گردد. با توجه به اینکه این تومور ها اکثراً در افراد جوان و فعال ایجاد می شود و در این مرحله معمولاً کوفتگی ها و ضربات حین ورزش را اشتبا هاً عامل ایجاد درد قلمداد می کنند. به تدریج بر شدت درد افزوده شده و در نهایت درد حالت مداوم و طاقت فرسائی پیدا می کند و بخصوص درد شبانه شدید می باشد و اکثراً مانع از آن می شود که بیمار بخواب برود و یا پس از خواب از شدت درد بیمار بیدار بشود. در این مرحله رشد تومور سریع بوده و به بافت نرم اطراف نیز دست اندازی می کند و ایجاد تورم در ناحیه را می کند. پس از ایجاد ورم است که خانواده ها متوجه جدیت موضوع شده و به پزشک مراجعه می کنند که در نتیجه با انجام رادیو لوژی های خاص بیماری تشخیص داده می شود.
راه های تشخیصی چه می باشند ؟ آ یا تشخیص زودرس ارزشی دارد؟
وجود درد و تورم در اندام یک فرد جوان پزشک را بر آن میدارد که با عکس برداری ساده چرخه تشخیصی بیماری را شروع کند. معمولاٌ یک رادیو گرافی ساده برای تشخیص تومر استخوانی کفایت می کند اگرچه روش های پیشرفته رادیو لوژیک جهت ارزیابی وسعت ضایعه لازم است. بیماران مبتلا به سرطان استخوان بر خلاف مبتلایان به سرطانهای احشائی و خون حال عمومی خوبی دارند و بجز موارد نادر علائمی مانند تب کاهش وزن و بی حالی در مراحل اولیه دیده نمی شود. هیچ یافته آزمایشگاهی نیز در تائید این بیماری وجود ندارد و قطعی ترین راه تشخیصی انجام نمونه برداری از تومور استخوان می باشد که این کار بایستی توسط همان پزشکی صورت گیرد که جراحی نهائی را بروی بیمار انجام خواهد داد.
درمان سرطان استخوان چیست؟
درمان سرطان استخوان نیاز به همکاری تیم های مختلف پزشکی و غیر پزشکی دارد. از بین پزشکان جراحان ارتوپدی که در جراحی تومور های ارتوپدی دوره های تکمیلی دیده اند در راس کار قرار می گیرند. در کنار آنها پزشکان متخصص خون و انکولوژی ؛ متخصصان پرتو درمانی؛ رادیو لوژیست ها و پاتولوژیست ها قرار می گیرند. علاوه بر گروه پزشکی ؛ مددکاران اجتماعی ؛ متخصصان ساخت ارتوز و پروتز ؛ روان شناسان و فیزیوتراپیست ها نقش مهمی در تکمیل تیم درمانی دارند. بیمار مبتلا به سرطان استخوان نیاز به انجام شیمی درمانی قبل و بعد از عمل و گاهاً انجام رادیو تراپی خواهد داشت. هدف از انجام جراحی خارج کردن ضایعه تومورال بطور کامل و با حاشیه مطمئن از بدن بیمار می باشد.
نقش شیمی درمانی و پرتودرمانی در درمان تومورهای بدخیم استخوان چیست؟
منظور از شیمی درمانی استفاده از داروهای شیمیائی جهت سرکوب سلول های سرطانی است که در نتیجه نه تنها حجم تومور در اندام کاهش یافته و جراح با سهولت بیشتری آن را خارج می کند؛ بلکه شیمی درمانی به از بین رفتن کانونهای متاستاتیک کمک و از تشکیل متاستاز های جدید جلوگیری می کند. استفاده از روش های شیمی درمانی جدید و موثر تحولی را در سالهای اخیر در درمان تومور های سرطانی ایجاد کرده است و در نتیجه میزان شانس زندگی در این بیماران را تا چند برابر بیشتر کرده است. البته این دارو های شیمیائی عوارض نا خوشایندی مانند بی حالی و ضعف مفرط؛ حالت تهوع و استفراغ ؛ ریزش مو و دیگر عوارض خونی و گاهاً قلبی را در بر دارد که خوشبختانه اکثر آنها موقت بوده و بیمار پس از شیمی درمانی به حال طبیعی خود باز میگردد. از بین سرطان های اولیه استخوان ؛ استئو سارکوم و سارکوم یوئینگ نسبت به دارو های شیمی درمانی حساس تر می باشند. در رادیوتراپی یا پرتو درمانی اشعه هائی با طول موج های مختلف به ناحیه تومورال تابانیده می شود و در نتیجه سعی به کنترل تکثیر بی رویه آنها می گردد. برخی از سرطانهای استخوانی مانند سارکوم یووینگ نسبت به پرتو درمانی بسیار حساس بوده و حتی در نواحی از بدن که از نظر جراحی غیر قابل دسترسی می باشند از پرتو درمانی جهت درمان لوکال و موضعی تومر استفاده می شود. عوارض کوتاه مدت رادیوتراپی محدود به تغییرات حاصل از سوختگی در پوست و سختی آن و بافت زیرین و بی حالی و حالت تهوع می باشد. در مان همزمان پرتو درمانی و عمل جراحی خطر باز شدن زخم ناحیه عمل و ایجاد عفونت های عمقی را افزایش می دهد و همچنین پرتودرمانی در دراز مدت احتمال ایجاد تومور های بدخیم دیگر در آن ناحیه را بالاتر می برد. براکی تراپی نوعی از پرتودرمانی است که در آن ماده رادیاکتیو توسط کانولهائی که با عمل جراحی در بستر تومور و پس از برداشتن آن توسط جراح کاشته می شود تابانیده می شود در نتیجه تاثیر آن به مراتب بیشتر از پرتودرمانی های معمول می باشد.
انواع درمانهای جراحی کدامند؟
در دوران گذشته برای درمان سرطان اولیه استخوان جراحان چاره ای جز قطع کردن اندام را نداشتند و حتی با آن وجود تعداد زیادی از بیماران در زمان کوتاهی دچار متاستازهای دور دست بخصوص به ریه ها شده و فوت می کردند. امروزه خوشبختانه با پیشرفت هائی که در امر تشخیص زودرس و بوجود آمدن پروتوکول های موثر شیمی درمانی و تکنیک های بالای جراحی شده است نه تنها در بسیاری از بیماران شانس زنده ماندن بالا رفته است بلکه در بیش از ۹۰ درصد آنها دیگر مجبور به قطع اندام نبوده و کیفیت بهتری از زندگی را نیز صاحب می شوند. در روش های مدرن جراحی امکان خارج کردن کل ضایعه تومورال و بازسازی اندام به روش های مختلف بیولوژیک مانند استفاده از آلوگرافت های استخوانی و یا استفاده از انواع پروتز های مفصلی وجود دارد.
عوارض احتمالی در حین و پس از درمان کدامند؟
مهمترین عوارضی که پیش آمدن آنها می تواند سیر درمان را تغییر دهد متاستاز تومور به نقاط دوردست و یا عود موضعی تومور در محل جراحی قبلی می باشد. حتی با وجود تمامی روش های موثر درمانی ممکن است تعدادی از سلول های بد خیم جان سالم بدر برده و در نهایت مجدداً در همان محل قبلی و یا جای دیگری ایجاد توده سرطانی کنند. اگرچه بوجود آمدن این عوارض بیمار و پزشک معالج را دچار یاس و نگرانی میکند ولی راههای درمانی برای مرتفع کردن هر کدام از عوارض فوق نیز پیشبینی شده است. عوارض دیگر از جمله عفونت ها؛ شکستگی ها و عوارض مربوط به شیمی درمانی به نسبت از اهمیت کمتری برخوردارند.
نقش تغذیه در درمان سرطان استخوان چیست؟
این سوالی است که اکثر بیماران از پزشک خود دارند. واقعیت اینکه با توجه به بیماری بدخیمی که این بیماران در بدن دارند و اینکه دوره های سنگین شیمی درمانی باعث کاهش محسوس اشتهاو حالت تهوع و استفراغ می گردد این بیماران مقدار زیادی وزن و انرژی خود را از دست می دهند. در کنار آن انجام عملهای جراحی سنگین به همراه مصرف آنتی بیوتیک های قوی و طولانی مدت به این مشکل تغذیه بیشتر دامن میزند. در نتیجه این بیماران و بخصوص خانواده ها نگرانی شدید از لاغری مفرط داشته و در صدد رفع آن می باشند. توصیه می شود بیماران را تشویق به خوردن غذاهای سالم و طبیعی و راحت الهضم کنیم و از خوراندن مواد غذائی سنگین و پر چرب و یا انواع ترشیجات و ادویه ها بر هذر کنیم. همچنین بهتر است مقدار هر غذا در هر وعده کم ولی تعداد وعده ها را افزایش دهیم. نوشیدن هر گونه مایعات اعم از آب؛ چای؛ دوغ و نوشیدنی های بدون گاز دیگر بخصوص توصیه می گردد.
آیا امکانات کشور ما برای درمان این بیماران کافی است؟
خوشبختانه بخصوص در سالهای اخیر گام های بسیار مثبتی از طرف مسئولان در جهت تهیه و تدارک امکانات بهینه برای درمان بیماران مبتلا به سرطان استخوان در کشور برداشته شده است. به جرات میتوان گفت در حال حاضر تقریباً کمبود و محدودیتی در امر درمان این نوع بیماران در داخل کشور وجود ندارد. مراکز مجهز دولتی مانند بیمارستان شفائ یحیائیان واقع در خیابان مجاهدین اسلام و بیمارستان میلاد تهران واقع در بزرگراه همت و بیمارستان خصوصی پارس تهران واقع در بلوار کشاورز تهران از آن جمله مراکزی هستند که آمادگی پذیرش بیماران را دارند.
هزینه تقریبی درمان بیماران چیست و به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه درمان بیماران مبتلا به تومور های استخوان در خارج از ایران تا حدود صد برابر بیشتر از داخل می باشد؛ با این وجود بخصوص در مورد تومر های بدخیم و سرطان استخوان بیماران در ایران مجبور به تقبل هزینه های نسبتاً بالائی می شوند. دوره های طولانی درمان و قیمت بالای داروهای شیمی درمانی و همچنین هزینه های گزاف وسایل مصرفی جهت عمل های جراحی مزید بر علت می باشند. محدودیت های مراکز دولتی در سرویس دهی به این بیماران و نداشتن پوشش مناسب بیمه درمانی نیز از جمله عواملی است که باعث بالا رفتن هزینه نسبی درمان این دسته از بیماران میگردد. با این وجود همانطور که گفته شد هزینه درمان بیماران مبتلا به تومر های استخوان در داخل کشور به نسبت خارج بسیار کمتر میباشد.
آیا امکان درمان قطعی و مادامالعمر برای بیماران مبتلا به سرطان استخوان وجود دارد؟
خوشبختانه با پیشرفت هائی که در امر تشخیص زودرس و درمان های موثر صورت گرفته است در صد به نسبت بالائی از بیماران در نهایت بر بیماری غلبه کرده و به آغوش اجتماع باز میگردن د.البته اینکه تا چه حدی تشخیص زود داده شود و اینکه پروتوکل های درمانی و جراحی تا چه میزانی به موقع و منظم و بطور صحیحی انجام شود تاثیر بسزائی در موفقیت درمان دارد. متاسفانه حتی در بهترین مراکز درمانی جهان در صدی از بیماران با وجود دریافت به موقع و صحیح درمان در طی مراحل مختلف درمانی دچار مشکلاتی مانند متاستاز دور دست تومور و یا عود موضعی آن شده و در مقابل غول بیماری سر شکست فرود می آورند.
تحقیقات و درمانهای جدید درباره سرطان استخوان چیست؟
پیشرفت های بسیاری در فهم تغییرات خاص در هسته سلول و مهندسی ژنتیک بوجود آمده است. این اطلاعات تست های جدیدی را برای تشخیص و طبقه بندی سرطان استخوان فراهم کرده است. دانشمندان امید بسیاری دارند که این اطلاعات و راهکار های جدید راهگشای متد های موثر برای جلوگیری و درمان انواع سرطان های استخوانی قرار گیرد. همچنین پیشرفت های که در امر شناخت مقاومت ذاتی افراد بر تاثیر داروهای شیمی درمانی و راه های مقابله با آن بوجود آمده است؛ نوید آن را می دهد که داروهائی جدید با عوارض کمتر و قابلیت جذب سلولی بالاتر و اختصصای تر توسط سلولهای سرطانی در آینده نزدیک تهیه گردد. استفاده از روش های ایمونوتراپی و درمان های تجربی دیگری که مقاومت سیستم ایمنی بدن را در مقابل سارکوم های بافت نرم و استخوانی بالا ببرد بطور موثری مورد آزمایش قرار گرفته است. در برخی از درمانها داروهائی مانند اینترلوکین ۲ استفاده شده است که سیستم ایمنی بدن را تا حد زیادی تقویت می کند. در ایمونو تراپی فعال؛ بیمار واکسن هائی دریافت می کند که آن باعث می شود سیستم ایمنی بدن سلول های سرطانی را شناسائی و از بین ببرند. همچنین می توان سلول های غیر طبیعی و سرطان زا را به آنتی بادی های مخصوص متصل کرد تا بطور خاص مورد شناسائی داروهای شیمی درمانی و اشعه ها قرار گرفته و در مقابل سلول های سالم بدن در مقابل اثرات داروها و پرتو درمانی مصون باقی بمانند.
استئو سارکوم چیست؟
استیوسارکوم و یا استئوژنیک سارکوما شایع ترین تومور بدخیم اولیه استخوان است که در سنین جوانی و اکثرا بین ۱۰ الی۳۰ سالگی بوجود میاید. در طی این بیماری سلولهای بدخیم استخوان ساز شروع به تکثیر و ایجاد تومور می کنند. شیوع این بیماری سالیانه دو الی سه نفر به اذائ هر یک میلیون نفر جمعیت می باشد بنابراین اینطور تخمین زده میشود که در کشور ما هر سال۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر مبتلا به این بیماری میشو ند. اولین و مهمترین علامت بیماری درد میباشد و با پیشرفت آن تورم نیز در محل مبتلا ایجاد میگردد. این بیماری به نسبت مساوی بین دختران و پسران دیده می شود و شایع ترین محل درگیری در اطراف مفصل زانو می باشد. امروزه مو تاسیون های ژنتیکی را عامل اصلی ایجاد بیماری می دانند ولی اینکه چه عامل و یا عواملی باعث این جهش های ژنتیکی می شود ؛ نامعلوم است. امروزه با پیشرفت هائی که در درمان این بیماری بوجود آمده است خوشبختانه درصد بالائی از این بیماران بهبودی کامل پیدا کرده و به آغوش اجتماع باز میگردن د. درمان استئو سارکوم عبارت است از چند مرحله شیمی -درمانی قبل از عمل جراحی و چند مرحله بعد از عمل. در عمل جراحی ؛ جراح سعی به خارج کردن تومور و بازسازی اندام به نحوی که برای بیمار قابل استفاده باشد را میکند.

کندرو سارکوم چیست؟
کندروسارکوما پس از استئوسارکوم شایع ترین تومور اولیه بدخیم استخوانی در سنین نسبتا جوانی است که در آن سلولهای بدخیم غضروف ساز تولید تومور می کنند. شیوع کندرو سارکوم نصف استئوسارکوم می باشد بنابراین آن طور حدس زده می شود که در کشود ما سالیانه یکصد مورد جدید آن ایجاد می شود. کندروسارکوم گروه سنی وسیع تری را شامل می شود و از جوانی تا انتهائ میانسالی و حتی در سنین بالا انواع آن مشاهده می شود. کندروسارکوم میتواند بطور اولیه و یا ثانویه به تومورهای خوش خیم موجود قبلی ایجاد شود و شایع ترین محل آن در بدن در حلقه لگنی و اطراف شانه است. همانند استئوسارکوم دلیل بوجود امدن آن هنوز ناشناخته می باشد. درد و در مراحل بعدی تورم علائم اصلی این تومور استخوانی می باشد. کندروسارکوم به نسبت به درمانهای غیر جراحی مقاوم بوده و شیمی درمانی و رادیو تراپی در آن تاثیر چندانی ندارد. بهترین راه درمان آن خارج کردن ضایعه تومورال با حاشیه مطمئن از بدن می باشد. امروزه پیش آگهی درمان این بیماران به نسبت گذشته بهبودی چشم گیری یافته است.

سارکوم یوئینگ چیست؟
نوعی تومور بدخیم اولیه استخوان است که در آن سلول های مغز استخوانی دچار تغییراتی در هسته و کروموزوم سلولی گشته و سرطانی می شو ند. به نسبت استئو سارکوم در گروه سنی پائین تری ممکن است ایجاد شود و برخلاف دیگر تومور های استخوانی ممکن است با علائم سیستمیک مانند تب و کاهش اشتها و وزن همراه باشد. همانند دیگر تومورهای بدخیم استخوانی درد شایعترین علامت اولیه آن می باشد که معمولا ماهها قبل از تشخیص شروع می شود. شایع ترین محل ایجاد آن در تنه استخوانهای ران و ساق پا می باشد. سارکوم یوئینگ به خوبی به درمان های کمکی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی پاسخ می دهد. پرو توکل درمانی آن به این صورت است که ابتدا پس از تشخیص بیمار شیمی درمانی میشود سپس عمل جراحی خارج کردن تومور با حاشیه امن صورت می گیرد و پس از جراحی مجددا شیمی درمانی ادامه میابد. در صورتی که تومور بطور کامل با عمل جراحی نتواند خارج شود برای کنترل رشد آن می توان از پرتو درمانی نیز سود جست.

تومورهای بافت نرم کدامند؟
تومورهای بافت نرم به آن دسته از ضایعات تومورال اطلاق می شود که منشا غیر استخوانی داشته و از بافت پیوندی بدن مانند بافت چربی؛ عضله؛ عروق خونی؛ بافت عصبی و سایر بافت های همبندی بدن ریشه می گیرند. این تومورها به نسبت شایعتر از تومورهای استخوانی بوده و به دو گروه خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند. شایع ترین تومور خوش خیم لیپوما که منشا چربی دارد و شایع ترین تومور بدخیم لیپو سارکوما که نوع بدخیم لیپوما می باشد. تومورهای بافت نرم برخلاف تومورهای استخوانی حتی در مواقعی که بدخیم هم باشند معمولاً بی علامت بوده و اکثر بیماران به صرف داشتن برجستگی بدون درد به پزشک مراجعه می کنند. موارد استثناعی مانند همانژیوماها و تومورهای بافت عصبی دردناک هستند. اکثر این توده های بی علامت مدت های طولانی ممکن است ایجاد شده باشند و همانند تومورهای استخوانی در بیشتر موارد دلیل خاصی برای تشکیل آنها وجود ندارد گو اینکه عامل تروما و ضربه در درصد بالاتری از آنها به نسبت تومورهای استخوانی وجود دارد.برخی از انواع آنها مانند رابدومیوسارکوما در کودکان و انواع دیگر مانند لیپوسارکوما و هیستیوسیتوز فیبروز بدخیم در افراد مسن دیده می شوند.ام-ار-ای روش رادیولوژیک بسیار موثری در تشخیص این دسته از ضایعات ارتوپدی می باشد. تومورهای خوش خیم اکثراً نیازی به مداخله جراحی ندارند و در بعضی از موارد بخودی خود از بین میروند ولی انواع بزرگتر( قطر بالای ۵ سانتی متر) و انواع عمقی بدلیل آنکه امکان بدخیمی در آنها بالاتر است نیاز به خارج کردن از بدن دارند. بعضی از تومورهای بافت نرم مانند رابدومیوسارکوم و سینوویال سارکوما به داروهای شیمی درمانی حساس می باشند. پرتو درمانی نیز در درمان تعدادی از تومورهای بافت نرم موثر می باشد.
========
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سرطان دهانه رحم؛ این ۵ علامت را جدی بگیرید صنم بانو 3 270 ۰۱-۰۲-۰، ۰۵:۳۰ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  سرطان پوست؛ نشانه‌هایی که نادیده گرفته می‌شوند صنم بانو 2 184 ۲۵-۰۱-۰، ۰۵:۵۰ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  بیماری نیمن پیک: بررسی انواع مختلف نیمن پیک، علائم و درمان صنم بانو 3 207 ۱۹-۰۱-۰، ۰۸:۲۸ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
4 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
ملکه برفی (۰۵-۰۵-۹۴, ۰۷:۴۳ ب.ظ)، نويد (۰۵-۰۵-۹۴, ۱۰:۵۱ ب.ظ)، fatemeh . R (۲۱-۰۴-۹۵, ۰۷:۰۳ ب.ظ)، مامان بردیاجون (۱۴-۰۵-۹۵, ۰۹:۲۲ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان