۰۷-۰۲-۰، ۰۹:۱۷ ق.ظ
ایسنا: غذاهایی که انسانها میخورند عموما تهدید کننده زندگی نیستند، اما برخی از آنها اگر به شکل نادرست مورد استفاده قرار بگیرند یا درست تهیه نشوند، منجر به بیماریهای جدی یا حتی مرگ میشوند. در اینجا به معرفی ۷ مورد از خطرناکترین غذاهای جهان میپردازیم.
شاید برای شما پیش آمده باشد که در میانه شب دچار تب و لرز، تعریق، حالت تهوع و گرفتگی معده شوید و مانند جنینی که در رحم مادر است، بدن خود را مچاله کنید و تمام سعی خود را میکنید تا خود را به سرویس بهداشتی برسانید و میدانید که ساعتهای سختی را پیش رو دارید. در این حالت حدس میزنید که دچار مسمومیت غذایی شدهاید.
متأسفانه تقریباً هر غذایی از مرغ نیمپز گرفته تا کاهوی شسته نشده میتواند ما را ساعتها به درد و عذاب و در بعضی موارد حتی به کام مرگ بکشاند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین میزند که هر ساله تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار میشوند و در نتیجه ۴۲۰ هزار نفر از آنها جان خود را از دست میدهند.
از بین این ۶۰۰ میلیون نفر، برخی بیمار میشوند، چرا که آنها غذایی را خوردهاند که به صورت نادرست تهیه شده و یا در حین فرآوری آلوده شده است. بعضی از آنها واکنشهای آلرژیک شدیدی نسبت به مواد تشکیل دهنده برخی مواد غذایی دارند و تعداد کمی از آنها نیز به منظور سنجش میزان تحمل خود با خوردن داوطلبانه چیزی که بیمارشان میکند، بیمار میشوند. به عنوان مثال برخی اقدام به خوردن تندترین سسهای جهان میکنند و سرانجام سر از بیمارستان درمیآورند؟ این قبیل اتفاقات بیش از آن چیزی که شما فکرش را میکنید، رخ میدهد.
اما این فقط غذاهای تند یا عجیب و غریب در سراسر جهان نیست که میتواند مردم را بیمار کند. برخی غذاهای اصلی و رایج نیز اگر به درستی آماده نشوند، میتوانند ما را بیمار کنند و حتی از بین ببرند که از شنیدن نام آنها تعجب خواهیم کرد.
۱. فوگو (بادکنکماهی)
سرآمد فهرست خطرناکترین غذاهای جهان یک غذای لذیذ ژاپنی به نام فوگو (Fugu) یا بادکنکماهی است. این ماهی سمیترین ماده غذایی در جهان است و باید بسیار با دقت آماده شود تا کسی را نکشد.
فوگو حاوی مقادیر کشندهای از سم "تترودوتوکسین" در اندام خود به ویژه کبد است. این سم یک مسدود کننده کانال سدیم است و در حالی که قربانی کاملاً هوشیار است، عضلات وی را فلج میکند. سرانجام نیز قربانی توانایی نفس کشیدن را از دست میدهد و از خفگی میمیرد.
سرآشپزهای ژاپنی برای اینکه مجوز طبخ و ارائه فوگو را داشته باشند، سالها آموزشهای خاص میبینند. در ایالات متحده نیز تنها در صورتی میتوان آن را فروخت که در ژاپن تهیه شده و تحت مراقبت و با مجوز در کانتینرهای سفارشی ارسال شده باشد.
یک سرآشپز برای تهیه ایمن فوگو باید راه و روش آن را مانند کف دست خود بشناسد و با دقت چشمها، مغز، تخمدانها، کبد و رودههای آن را دربیاورد و دور بیاندازد، چرا که این قسمتهای بدن این ماهی حاوی تترودوتوکسین و کشنده است.
تترودوتوکسین یک نوروتوکسین است که تا ۱۲۰۰ برابر کشندهتر از سیانور است و تنها یک فوگو سم کافی را برای کشتن ۳۰ انسان بالغ دارد.
این غذا به رولت روسی میماند و اگر کسی فقط یک قطعه کوچک از قسمتهای سمی فوگو را بخورد، طی یک روز بر اثر فلج تنفسی جان خواهد داد. با این حال، اغلب افرادی که در اثر مسمومیت با فوگو میمیرند، خودشان اقدام به طبخ این ماهی
شاید برای شما پیش آمده باشد که در میانه شب دچار تب و لرز، تعریق، حالت تهوع و گرفتگی معده شوید و مانند جنینی که در رحم مادر است، بدن خود را مچاله کنید و تمام سعی خود را میکنید تا خود را به سرویس بهداشتی برسانید و میدانید که ساعتهای سختی را پیش رو دارید. در این حالت حدس میزنید که دچار مسمومیت غذایی شدهاید.
متأسفانه تقریباً هر غذایی از مرغ نیمپز گرفته تا کاهوی شسته نشده میتواند ما را ساعتها به درد و عذاب و در بعضی موارد حتی به کام مرگ بکشاند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین میزند که هر ساله تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار میشوند و در نتیجه ۴۲۰ هزار نفر از آنها جان خود را از دست میدهند.
از بین این ۶۰۰ میلیون نفر، برخی بیمار میشوند، چرا که آنها غذایی را خوردهاند که به صورت نادرست تهیه شده و یا در حین فرآوری آلوده شده است. بعضی از آنها واکنشهای آلرژیک شدیدی نسبت به مواد تشکیل دهنده برخی مواد غذایی دارند و تعداد کمی از آنها نیز به منظور سنجش میزان تحمل خود با خوردن داوطلبانه چیزی که بیمارشان میکند، بیمار میشوند. به عنوان مثال برخی اقدام به خوردن تندترین سسهای جهان میکنند و سرانجام سر از بیمارستان درمیآورند؟ این قبیل اتفاقات بیش از آن چیزی که شما فکرش را میکنید، رخ میدهد.
اما این فقط غذاهای تند یا عجیب و غریب در سراسر جهان نیست که میتواند مردم را بیمار کند. برخی غذاهای اصلی و رایج نیز اگر به درستی آماده نشوند، میتوانند ما را بیمار کنند و حتی از بین ببرند که از شنیدن نام آنها تعجب خواهیم کرد.
۱. فوگو (بادکنکماهی)
سرآمد فهرست خطرناکترین غذاهای جهان یک غذای لذیذ ژاپنی به نام فوگو (Fugu) یا بادکنکماهی است. این ماهی سمیترین ماده غذایی در جهان است و باید بسیار با دقت آماده شود تا کسی را نکشد.
فوگو حاوی مقادیر کشندهای از سم "تترودوتوکسین" در اندام خود به ویژه کبد است. این سم یک مسدود کننده کانال سدیم است و در حالی که قربانی کاملاً هوشیار است، عضلات وی را فلج میکند. سرانجام نیز قربانی توانایی نفس کشیدن را از دست میدهد و از خفگی میمیرد.
سرآشپزهای ژاپنی برای اینکه مجوز طبخ و ارائه فوگو را داشته باشند، سالها آموزشهای خاص میبینند. در ایالات متحده نیز تنها در صورتی میتوان آن را فروخت که در ژاپن تهیه شده و تحت مراقبت و با مجوز در کانتینرهای سفارشی ارسال شده باشد.
یک سرآشپز برای تهیه ایمن فوگو باید راه و روش آن را مانند کف دست خود بشناسد و با دقت چشمها، مغز، تخمدانها، کبد و رودههای آن را دربیاورد و دور بیاندازد، چرا که این قسمتهای بدن این ماهی حاوی تترودوتوکسین و کشنده است.
تترودوتوکسین یک نوروتوکسین است که تا ۱۲۰۰ برابر کشندهتر از سیانور است و تنها یک فوگو سم کافی را برای کشتن ۳۰ انسان بالغ دارد.
این غذا به رولت روسی میماند و اگر کسی فقط یک قطعه کوچک از قسمتهای سمی فوگو را بخورد، طی یک روز بر اثر فلج تنفسی جان خواهد داد. با این حال، اغلب افرادی که در اثر مسمومیت با فوگو میمیرند، خودشان اقدام به طبخ این ماهی
اینجا همه ی برادران قابیلند
با وسوسه های ناتنی فامیلند
از ترس خیانت به رفاقت،ای عشق
اینجا همه ی رابطه ها تعطیلند...
با وسوسه های ناتنی فامیلند
از ترس خیانت به رفاقت،ای عشق
اینجا همه ی رابطه ها تعطیلند...