امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رابطه ی بین جسم و روح پس از مرگ
#1
سوال:

آیا رابطه ی بین جسم و روح پس از مرگ وجود دارد و اگر دارد چگونه است؟
مگر نه این که روح انسان پس از مرگ دیگر محدود به مکان و زمان های این دنیا نیست؟
چرا فردی که میمیرد ما میرویم سر قبر او و فاتحه میخوانیم یا مثلا میگوییم نباید به قبر او بی حرمتی شود و.... چرا مگر نه این که انسان پس از مرگ از جسم خود خارج میشود و وارد عالمی دیگر میشود؟


پاسخ:

این سول مربوط به بحث عالم برزخ ومثال است، در اصطلاح حکماء عالم پس از مرگ را مثال منفصل می نامند که در این عالم قوانین ماده حاکم نیست ولی تجرد کامل هم حاصل نشده است. اگر بخواهیم مثال بزنیم رابطه دنیا وبرزخ مانند رابطه جسم وسایه اوست. سایه درست است که حجم وسنگینی بدن را ندارد ولی مقدار واندازه دارد که اینها مقدار وادازه در قیامت نیست ولی در برزخ است.
بنابراین برزخ ودنیا کاملا بی ربط نیستند. ولی اینکه ما برسر قبر افراد فاتحه می خوانیم اولا توصیه ای که به حضور در قبرستان مومنان شده است بیشتر برای خود افراد وزنده ها است که عبرت بگیرند وبا چشم ببینند که نهایت کارآنها هم همین خوابیدن در قبرستان است.
ولی برای میت هرکجا که فاتحه بخوانی به او می رسد وازثوابی که بخاطر او انجام می شود بهرهمند است. هرچند هرکدام در کشوری جدا زندگی کنند. وارواح مومنان بعد از مرگ چنانچه در احادیث ما وجود دارد به وادی السلام می روند. ولی اساس در انسان چه در حیات وچه بعد از مرگ تا قیامت روح اوست نه جسم وهمین جسم در دنیا هم هر ده سال یکبار کل سلولهایش عوض میشود واز نظر جسمی انسان ده سال پیش انسان الان نیست. ولی روح همیشه باقی است حتی در قیامت لذا ملاک در اینجا روح است نه جسم.






جمع بندی: رابطه بین روح وجسم پس از مرگ
سوال: آیا بعد از مرگ روح وجسم ارتباطی دارند؟ وروح بعد از مرگ هم محدود به مکان وزمان است؟ توصیه به حضور در قبرستان ونثار فاتحه ودر عین حال عدم اهانت به قبر مومنان جیست؟
جواب: این سول مربوط به بحث عالم برزخ ومثال است، در اصطلاح حکماء عالم پس از مرگ را مثال منفصل می نامند که در این عالم قوانین ماده حاکم نیست ولی تجرد کامل هم حاصل نشده است. اگر بخواهیم مثال بزنیم رابطه دنیا وبرزخ مانند رابطه جسم وسایه اوست. سایه درست است که حجم وسنگینی بدن را ندارد ولی مقدار واندازه دارد که اینها مقدار وادازه در قیامت نیست ولی در برزخ است.
بنابراین برزخ ودنیا کاملا بی ربط نیستند. ولی اینکه ما برسر قبر افراد فاتحه می خوانیم اولا توصیه ای که به حضور در قبرستان مومنان شده است بیشتر برای خود افراد وزنده ها است که عبرت بگیرند وبا چشم ببینند که نهایت کارآنها هم همین خوابیدن در قبرستان است.
ولی برای میت هرکجا که فاتحه بخوانی به او می رسد وازثوابی که بخاطر او انجام می شود بهره مند است. هرچند هرکدام در کشوری جدا زندگی کنند. وارواح مومنان بعد از مرگ چنانچه در احادیث ما وجود دارد به وادی السلام می روند. ولی اساس در انسان چه در حیات وچه بعد از مرگ تا قیامت روح اوست نه جسم وهمین جسم در دنیا هم هر ده سال یکبار کل سلولهایش عوض میشود واز نظر جسمی انسان ده سال پیش انسان الان نیست. ولی روح همیشه باقی است حتی در قیامت لذا ملاک در اینجا روح است نه جسم.
در عین حال چون قبر منتسب به یک انسان مومن وخداترس است. اهانت به آن درست نیست. در عین اینکه اهانت به قبر کسی هم نمی تواند معنایی بجز توهین وبی احترامی به صاحب آن باشد.
تصویرقشنگیست که در صحنه ی محشر مادورحسینیم(ع) و بهشت است که مات است!
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  رابطه عید غدیر با سادات(چرا عید غدیر رو به سادات تبریک میگیم) nza3380 3 280 ۳۱-۰۶-۹۵، ۰۷:۲۴ ب.ظ
آخرین ارسال: خانوم معلم
  منظورازهرکس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلی مرده است nza3380 0 153 ۱۹-۰۵-۹۵، ۰۷:۵۳ ب.ظ
آخرین ارسال: nza3380
  رابطه بین جسم و روح nza3380 0 165 ۱۷-۰۵-۹۵، ۱۱:۵۸ ب.ظ
آخرین ارسال: nza3380

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
3 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
nza3380 (۲۴-۱۰-۹۴, ۰۲:۵۵ ب.ظ)، fatemeh . R (۲۴-۱۰-۹۴, ۰۳:۲۵ ب.ظ)، marziyeh92 (۲۴-۱۰-۹۴, ۰۴:۲۴ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان