۲۱-۱۲-۹۶، ۰۶:۱۴ ب.ظ
هفته نامه همشهری شش و هفت - لاله رضاپور: خوردن یک بشقاب از این غذاها، به ویژه آخر هفته ها که خانواده دور هم هستند، ضروری است. اگر هم قرار باشد به پیک نیک کوتاهی بروید و ناهار خانه باشید، ضرورت خوردن غذای گرم و مطبوع، چند برابر می شود. بنابراین دستور پخت غذاهایی را با هم مرور می کنیم که ویژگی اصلی آنها انرژی زایی و گرم بودن آنها است. همه این غذاها در زمان سرو باید کاملا داغ سرو شوند.
سوپ جو با پنیر چدار؛ برای 4 نفر
مواد لازم
- جوی پرک: سه فنجان
گندم پرک: دو فنجان
برنج: یک فنجان
شیر: دو لیوان
پیاز: دو عدد
آب مرغ یا گوشت: یک و نیم لیوان
هویج رنده شده: یک و نیم فنجان
پنیر چدار رنده شده: یک و نیم فنجان
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه آسیاب شده: یک سوم ق.چ
نان مخصوص سوپ: یک بسته متوسط
طرز تهیه:
- گندم، جو و برنج را داخل سینی ریخته و پاک کنید. سپس آنها را بشویید.
- پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. جو و گندم را همراه پیاز داغ قابلمه بریزید.
- به آن یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و بعد از اضافه کردن کمی نمک، زیر شعله را روشن کنید.
- بعد از این که گندم و جو کمی نیم پز شدند، به آن برنج را اضافه کنید.
- زیر شعله را کم کنید تا تقریبا آب غذا تمام شود.
- این مخلوط را داخل مخلوط کن بریزید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
- دوباره آن را به قابلمه بازگردانید. به آن آب مرغ یا گوشت را اضافه کرده و بگذارید کمی بجوشد.
- بعد از این که آب غذا کمی کمتر شد، شیر را همراه با پنیر چدار رنده شده، اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا سوپ کاملا جا بیفتد.
- در این فاصله، هویج ها را پوست کنده، بشویید و سپس آنها را رنده کنید.
- دانه های فلفل سیاه را آسیاب کنید. بعد از این که سوپ را سرو کردید، روی آن را با کمک هویج رنده شده و فلفل سیاه تزیین کنید.
- صبر کنید تا روی سوپ ببندد.
- سپس روی آن چند تکه نان برای تزیین سوپ بگذارید.
نکته:
• اگر نگران به هم خوردن شکل ظاهری سوپ هستید، می توانید برای تزیین روی آن از نان استفاده نکنید و نان ها را داخل سبد همراه سوپ سرو کنید.
• می توانید مقداری از هویج رنده شده را در زمان اضافه کردن برنج به سوپ اضافه کنید و مقدار کمی از آن را برای تزیین روی سوپ کنار بگذارید.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !