امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غذاهای خنگ کننده را بشناسید
#1

غذاهای خنگ کننده را بشناسید

شاید فکر می کنید هوش و استعداد ذاتی است و نمی توانید بیش ازاین باهوش شوید،اما بعضی از خوراکی ها کارایی مغزتان را تحت تاثیر قرار داده و شما را باهوش تر می کند.بنابراین اگر می خواهید عملکرد مغزتان رو به افزایش باشد و روز به روز هم بیشتر شود.باید از مصرف گروهی از مواد غذایی پرهیز کنید و آنها را به رژیم غذایی تان راه ندهید.در اینجا غذاهای «خنگ کننده» را بهتر بشناسید و هر چه بیشتر از آنها فاصله بگیرید.


[عکس: he2168.jpg]

1- آدامس


گروهی ازمحققان بر این باورند که آدامس جویدن در بعضی شرایط کارآیی مغز را کاهش می دهد.پژوهش ها نشان می دهند آدامس جویدن هنگام انجام فعالیت هایی که به تمرکز و دقت نیاز دارند حفظ داده ها را در کوتاه مدت مخدوش می کند. آدامس جویدن ثبت داده ها واطلاعات مختلف در مغز را با مشکلاتی روبرو می کند.


با این وجود،پژوهش های دیگری نشان می دهندآدامس جویدن به افزایش تمرکزکمک می کند. در این زمینه پژوهش های متناقضی دیده می شود.به همین دلیل این احتمال وجود داردکه در این زمینه دچار سردرگمی شوید. به هر حال، اگر به جویدن آدامس عادت داریدبهتراست نیم نگاهی به این هشدارها هم داشته باشیدیا عادت های مضر دیگر برای سلامت مغز را ازکنید به اندازه کافی آب بنوشید،خواب کافی داشته باشید ومغزتان را فعال نگه داریدتا مشکلات کاهش حافظه به سراغ تان نیاید.

[عکس: he2169.jpg]

2- چیپس، سیب زمینی سرخ کرده و پیتزا


پژوهش هایی که روی چهارهزارکودک انجام شده نشان می دهندکودکان سه ساله ای که در رژیم غذایی شان مقدارزیادی غذاهای کم ارزش وفست فودهایی مانند چیپس،پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده وجود داشت در سال های بعد ضریب هوشی کمتری داشتند.
بنابراین مهم است که پدرو مادرهااز همان سال های اولیه به رژیم غذایی فرزندانشان توجه داشته باشند.علاوه براین،داشتن تغذیه خوب دردوران کودکی هوش زبان شناختی کودکان را تقویت می کند.



پژوهشگران تاکید می کنند مصرف غذاهایی مفید برای رشد و پرورش مغز در دوران کودکی ضروری است. با این وجود، شاید سخت باشد که کودک ایرادی تان را راضی کنید تا از مصرف فست فودهای چرب و خوشمزه دست بکشد و به سراغ غذاهای سالم تر برود.

برای رسیدن به این هدف باید پشتکار داشته باشید. زود مایوس نشوید. یادتان باشید که باید کودکان را بارها و بارها به خوردن غذاهای سالم تشویق کرده وآنقدر این کار راتکرار کنیدتابه این رژیم غذایی عادت کنند.حتی می توانیدبا کمک ساندویچ و اسنک های خوش قیافه این مواد غذایی سالم را به رژیم غذایی فرزند دلبندتان راه دهید.


[عکس: he2170.jpg]

3- کره


اگر رژیم غذایی شما سرشار از چربی های اشباع شده باشد،عملکرد مغزتان کاهش می یابد. نیتجه پژوهش های محققان دانشگاه هاروارد این موضوع را تایید می کند.دراین تحقیق پژوهشگران شش هزارخانم رابه مدت چهارسال بررسی کردندوبه این نتیجه رسیدندخانم هایی که دررژیم غذایی شان چربی های اشباع شده بیشتری وجودداشت،درآزمون های تست هوش و حافظه ضعیف تر بودندومغزشان عملکرد پایین تری داشت ولی خانم هایی که دررژیم غذایی شان چربی های تک غیراشباع شده وجود داشت؛مانند چربی موجود درروغن زیتون و آووکادو، امتیازهای بیشتری را در آزمون های مختلف به دست می آورند.


البته نیازی به حذف کامل این مواد غذایی نیست و مقدار کمی از این چربی ها در رژیم غذایی مشکلی ایجاد نمی کند. پس بهتر است نمونه های کم چرب تری از فرآورده های حیوانی مانند پنیر، ماست و شیر را انتخاب کنید و از مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس هم پرهیز کنید.


متخصصان تغذیه توصیه می کنندبهتر است پروتئین موردنیازبدنتان راازمنابع گیاهی تامین کنیدو بیشتر به سراغ مصرف سویا و حبوبات بروید.

[عکس: he2171.jpg]

4- رژیم غذاییِ کم کربوهیدرات


خیلی ها دوست دارندلاغرشوندوبرای انجام هرکاری حاضرندامامعمولا اولین فکری که به ذهنشان می رسدحذف تمام هیدرات ها ازرژیم غذایی شان است،غافل ازاینکه اگرچه ممکن است این کاردر کوتاه مدت باعث لاغری شان شوداما دردراز مدت عوارض زیادی برای سلامت شان دارد.حذف کربن باکاهش قابل توجه هیدرات های کربن هم باکاهش فعالیت مغزدرارتباط است و شما را به سمت کند ذهن شدن پیش می برد.



پژوهشی که اواخرسال گذشته روی 19خانم 22تا 55ساله انجام شده نشان می دهدافرادی که برای لاغر شدن رژیم های سفت وسختی را دنبال می کردندودررژیم غذایی شان هیدرات کربن نمی خورند،بخشی ازمهارت های مغزشان ضعیف شده بودودر آزمون های حافظه عملکرد ضعیف تری داشتندو درمقابل افرادی که به اندازه کافی هیدرات کربن می خورندذهن فعالتری داشتند و حافظه شان از سرعت قابل قبولی برخوردار بود.


همانطورکه ذکرشدبیشترافراددل خوشی ازمواد غذایی حاوی هیدرات کربن بالاندارند و آن را عامل اضافه وزنشان می دانند؛ در حالی که متخصصان تغذیه به شما توصیه می کنند که با هیدرات های کربن دشمن نباشید و آنها را عامل اصلی چاقی تان نپندارید. چاقی در اثر افزایش کالری بدن به وجود می آید و هیدرات های کربن اگر به میزان کافی مصرف شوند،سبب چاقی شما نمی شوند.ضمن اینکه این گروه موادغذایی سوخت مغزبوده ومصرف شان برای افزایش عملکرد مغز ضروری است.


فقط برای یادآوری می گوییم خوراکی هایی مانندماکارونی،برنج قهوه ای ونان های سبوسدار بهترین منابع هیدرات های کربن هستند که نباید فراموش شوند.
[عکس: he2172.jpg]
5- شکر


درست است که مزه خوب ودلچسبی دارداما شکر برای مغزتان چندان هم شیرین وخوشایند نیست و سلامت شما را تهدید می کند.شاید شنیده باشیدکه شکر برای دندان ها مضر است، کبد را دچارمشکل می کندو وزن رابالا می برداما گذشته ازهمه اینهامصرف مداوم شکرروی عملکرد مغز هم تاثیر گذاشته و به نظر می رسد کارآیی آن را کاهش می دهد.



دانشمندان در این زمینه پژوهش های مختلفی انجام داده و تاثیر شکر را روی موش های آزمایشگاهی امتحان کرده اند. نتایج بررسی های آنها نشان می دهد موش هایی که در رژیم غذایی شان فروکتوز زیادی وجود داشت، وقتی در صفحه های پر پیچ و خم یا ماز قرار می گرفتند حرکت شان آهسته شده و قدرت حافظه شان کاهش می یافت اما موش هایی که در رژیم غذایی شان به جای فروکتوز، امگا 3 وجود داشت، مغزی فعال تر و حرکت های فرزتری داشتند.


براساس این نتایج ودیگربررسی ها،پژوهشگران به این نتیجه رسیدندکه آن دسته ازرژیم های غذایی که فقط شامل قندفروکتوز هستندفعالیت های مغزرا تحت تاثیر قرار می دهند چون توانایی انسولین رابرای کمک به سلول های مغز مختل می کنند.ازسوی دیگر،اسیدهای چرب امگا 3 می توانند مغز را در مقابل اثرهای منفی شکر مصوننگه دارند.


قند فروکتوز در گروهی از میوه ها پیدا می شوند اما مصرف این مقدار فروکتوز مشکل زانیست. مشکل زمانی ایجاد می شود که شربت های شیرینی که در شیرینی جات پیدا می شود و همینطور نوشیدنی های شیرین به مقدار زیاد مصرف شوند.


با وجود اینکه این تحقیقات هنوزدرمراحل مقدماتی قراردارداما متخصصان توصیه می کنندبرای حفظ سلامت تان مصرف شکررامحدود کرده وبه جای آن اسیدچرب امگا 3 بیشتری را دررژیم غذایی تان بگنجانید.گردو،ماهی سالمون وسویا ازجمله منابغ غنی ازاسید چرب امگا 3 هستند که مصرف آنها برای بهبود عملکرد مغز ضروری است.

[عکس: he2167.jpg]
6- نمک


نمک هم به اندازه شکربرای مغزشمامضراست،به ویژه هنگامی که نمک داخل فست فودهاو گوشت های فرآوری شده مانندسوسیس وکالباس،چیپس وهمبرگر باشد.نمک جدای ازاینکه سبب افزایش فشار خون شمامی شود،فعالیت شناختی مغزرا تحت تاثیر قرارمی دهد.محققان به این نتیجه رسیده اند که داشتن رژیم غذایی سرشار از نمک فعالیت های شناختی مغز را به شدت تحت تاثیر قرار داده و سرعت انتقال داده ها را در میان افرادمیانسال به طورقابل توجهی کاهش می دهد. اگر نمک به طور مستقیم کمی قبل از خوردن غذا به آن اضافه شود بسیار مضرتر از زمانی است که همراه با غذا پخته می شود.


[عکس: he2173.jpg]

7- غذاهای کم ارزش


خیلی ازمیان وعده های غذایی مانند چیپس و پفک،شیرینی و همینطورفست فودهای لذیذ و خوشمزه در گروه غذاهای کم ارزش قرارمی گیرند.متخصصان تغذیه دانشگاه آکسفورددریافتند که خوردن همبرگر، کباب های آماده، چیپس و دیگر مواد غذایی دارای چربی زیاد می تواند در کاهش عقل و هوش آدم ها مؤثر باشد.



متخصصان باانجام آزمایش هایی روی موش هابه این نتیجه رسیدندموش هایی که در مدت 10 روز به طور مداوم فست فود مصرف می کردند حافظه کوتاه مدت شان آسیب می دید.
خوردن انواع فست فود توان تحرک و فعالیت بدنی را کاهش می دهد. علاوه بر این، محققان معتقدندفست فودهاسرشار ازچربی هستندکه منجربه چاقی،ابتلا به بیماری دیابت و تهدید سلامت بدن در درازمدت می شوند.


[عکس: he2175.jpg]
اگر نمی خواهید خنگ شوید ...


- دراولین قدم ازمصرف غذاهای مضرمانندفست فودها،غذاهای پرچرب،کره،نمک،سوسیس و کالباس،چیپس و سیب زمینی سرخ کرده زیاد اجتناب کنید.



- به طور مرتب ورزش کنید و فعالیت جسمی داشته باشید.


- ورزش های ذهنی مانند شطرنج، جدول کلمات متقاطع، سودوکو و ... حل کنید.

[عکس: he2174.jpg]

8- سوسیس و کالباس


این خبربرای دوستداران فست فودهای خوشمزه بسیارمایوس کننده است .


امامحققان این بارباز هم سوسیس وکالباس رانشانه گرفته اندواین گروه ازغذاها راهم به مواد غذایی خنگ کننده اضافه کرده اند.درموادغذایی فرآوری شده ترکیبات نگه دارنده مضری وجودداردکه فعالیت مغزرا تحت تاثیر قرار می دهد.


طعم دهنده و رنگ های مصنوعی هم چنین مشکلی ایجاد می کنند.

از سوی دیگر، براساس یافته های منابع علمی مختلف سوسیس و کالباس ها چربی زیادی دارند، این چربی ها بخش هیپوتالاموس مغزرا که مسئول کنترل و تنظیم گرسنگی است،تحت تاثیر قرار داده و چرخه طبیعی بدن را مختل می کند.در نتیجه اختلالاتی در بدن ایجاد می کندو بدین ترتیب با تاثیر بر عملکرد مغز، زمینه چاقی فراهم می شود.
پسر به مادر گفت تو هم نماز میخونی هم روزه میگیری ولی خدا هیچی بهت نمیده,
ولی منی که نه نماز میخونم نه روزه میگیرم هر چی ازش خواستم رو بهم داده
طفلک پسر نمیدانست مادر از خدا فقط یک چیز میخواهد انهم اینکه هرچه پسرش میخواهد به او بدهد

اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ
سپاس شده توسط: hasti.cruel ، نويد


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  عوامل ایجاد کننده و بازدارنده از انواع سرطان‌ها نويد 0 328 ۰۱-۱۲-۹۳، ۱۱:۲۲ ب.ظ
آخرین ارسال: نويد
  مسمومیت مزمن با غذاهای کنسرو شده reihoon 0 379 ۱۷-۱۱-۹۳، ۱۲:۱۶ ق.ظ
آخرین ارسال: reihoon

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان