۳۱-۰۴-۰، ۱۰:۳۰ ق.ظ
برترینها: این روزها مزه کردن غذاهای محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار میآید و گردشگران علاقهمند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستورانهای محلی غذا میخورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذتبخشتر برای خود رقم بزنند.
کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، دهها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استانهای مختلف آشنا کنیم.
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای لذیذ محلی همدان آشنا کنیم.
همدان، پایتخت نخستین شاهنشاهی ایران، یعنی مادها بوده است و بهعنوان یکی از کهنترین شهرهای ایران، تاریخچهای چند هزار ساله دارد. این استان با دارا بودن جاذبههای تاریخی فراوان، پنجمین شهر فرهنگی و گردشگری کشور به شمار میآید و البته غذاهای محلی، از بهترین جاذبههای گردشگری آن هستند. بیشتر غذاهای محلی استان همدان را انواع آش و آبگوشت تشکیل میدهند؛ زیرا این منطقه دارای اقلیم کوهستانی، تابستانهای خنک و زمستانهای سرد و پربارش است و بهعلاوه وجود سبزیهای کوهی متنوع در دامنه کوهها در طول سالها منجر به خلق انواع آشهای خوشمزه در این منطقه شدهاند.
آبگوشت قورمه
آبگوشت قرمه، قورمه سبزی همدانی یا آبگوشت بزباش، یک غذای بسیار جالب و لذیذ همدانی است که نسخهای منحصربهفرد و متفاوت از خورش محبوب قرمه سبزی را به شما ارائه میکند. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و سیبزمینی بههمراه لیمو امانی، غذایی وسوسهانگیز و خوشمزه را خلق میکند که بهسختی میتوان به آن دست رد زد.
مواد لازم برای شش نفر
طرز تهیه
گوشت را بههمراه استخوان و چربی در یک تابه کمی سرخ کنید. سپس گوشت تفت داده شده را با سبزی تفت داده شده، لوبیا قرمز از قبل خیس شده و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل در زودپز بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بپزد. نمک، لیمو امانی و سیبزمینی تکه تکه شده را پس از حدود یک ساعت و نرم شدن گوشت و لوبیا در زودپز بریزید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت ملایم رو به متوسط بپزد و جا بیفتد.
پس از پخت کامل مواد و جوش آخر، دو عدد تخممرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی هم بزنید. سپس تخممرغها را در آبگوشت بریزید تا بپزند. آبگوشت قرمه را با ماست ساده و پرچرب سرو کنید.
نکات مهم
نمک را از ابتدا در آبگوشت نریزید تا گوشت دیرپز نشود.
بهجای لوبیا قرمز میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.
برخی افراد این آبگوشت را بهجای لوبیا با لپه میپزند.
شما میتوانید در انتهای پخت کمی زعفران دمکرده یا رب سرخ کرده به آبگوشت اضافه کنید تا رنگی زعفرانی یا قرمز به آن بدهید.
این غذا معولا گوشت کوبیده ندارد و مواد آن بههمراه آب آن خورده میشود؛ اما میتوان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد.
کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، دهها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استانهای مختلف آشنا کنیم.
در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای لذیذ محلی همدان آشنا کنیم.
همدان، پایتخت نخستین شاهنشاهی ایران، یعنی مادها بوده است و بهعنوان یکی از کهنترین شهرهای ایران، تاریخچهای چند هزار ساله دارد. این استان با دارا بودن جاذبههای تاریخی فراوان، پنجمین شهر فرهنگی و گردشگری کشور به شمار میآید و البته غذاهای محلی، از بهترین جاذبههای گردشگری آن هستند. بیشتر غذاهای محلی استان همدان را انواع آش و آبگوشت تشکیل میدهند؛ زیرا این منطقه دارای اقلیم کوهستانی، تابستانهای خنک و زمستانهای سرد و پربارش است و بهعلاوه وجود سبزیهای کوهی متنوع در دامنه کوهها در طول سالها منجر به خلق انواع آشهای خوشمزه در این منطقه شدهاند.
آبگوشت قورمه
آبگوشت قرمه، قورمه سبزی همدانی یا آبگوشت بزباش، یک غذای بسیار جالب و لذیذ همدانی است که نسخهای منحصربهفرد و متفاوت از خورش محبوب قرمه سبزی را به شما ارائه میکند. طعم و عطر سبزی قرمه، پیاز داغ و سیبزمینی بههمراه لیمو امانی، غذایی وسوسهانگیز و خوشمزه را خلق میکند که بهسختی میتوان به آن دست رد زد.
مواد لازم برای شش نفر
- سبزی قورمه: ۲۵۰ گرم
- گوشت: ۵۰۰ گرم
- لوبیا قرمز: یک لیوان
- لیمو امانی: ۴ عدد
- پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
- تخم مرغ: ۲ عدد
- سیب زمینی: ۲ عدد
- ماست ساده و پرچرب: به مقدار لازم
- زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
گوشت را بههمراه استخوان و چربی در یک تابه کمی سرخ کنید. سپس گوشت تفت داده شده را با سبزی تفت داده شده، لوبیا قرمز از قبل خیس شده و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل در زودپز بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا بپزد. نمک، لیمو امانی و سیبزمینی تکه تکه شده را پس از حدود یک ساعت و نرم شدن گوشت و لوبیا در زودپز بریزید و اجازه دهید تا آبگوشت روی حرارت ملایم رو به متوسط بپزد و جا بیفتد.
پس از پخت کامل مواد و جوش آخر، دو عدد تخممرغ را در یک کاسه بشکنید و کمی هم بزنید. سپس تخممرغها را در آبگوشت بریزید تا بپزند. آبگوشت قرمه را با ماست ساده و پرچرب سرو کنید.
نکات مهم
نمک را از ابتدا در آبگوشت نریزید تا گوشت دیرپز نشود.
بهجای لوبیا قرمز میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا سفید هم استفاده کنید.
برخی افراد این آبگوشت را بهجای لوبیا با لپه میپزند.
شما میتوانید در انتهای پخت کمی زعفران دمکرده یا رب سرخ کرده به آبگوشت اضافه کنید تا رنگی زعفرانی یا قرمز به آن بدهید.
این غذا معولا گوشت کوبیده ندارد و مواد آن بههمراه آب آن خورده میشود؛ اما میتوان آن را شبیه آبگوشت ساده نیز سرو کرد.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !