امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقاله : ابداع روشي براي تغيير رنگ چشم
#1
Star 

تا پيش از اين تصور ميكرديم كه رنگ چشمها را نميتوان ‏تغيير داد اما يك پزشك كاليفرنيايي، به تازگي فناوري جديدي ابداع كرده است كه با استفاده از آن ميتوان چشمهاي قهوهاي را تغيير داد و به آبي تبديل كرد.
دكتر «گرگ هومر» از موسسه پزشكي «استروما»، ادعا ميكند، ميتوان با استفاده از ليزر در عملي كه تنها ۲۰ ثانيه طول ميكشد، رنگ چشمهاي افراد را براي هميشه از قهوهاي به آبي تبديل كرد، بدون اينكه به بينايي وي آسيب برسد. رنگ چشمها را دو عامل تعيين ميكند؛ يكي از آنها ميزان رنگدانههاي ملانين عنبيه و عامل ديگر ميزان پراكندگي يا تفرق نور در بافت عنبيه است. فكر نكنيد آدمهايي كه رنگ چشمشان آبي يا سبز است، رنگدانههاي آبي يا سبز در چشم دارند، بلكه عاملي كه باعث ميشود رنگ چشم آنها آبي يا سبز شود، همين تفرق متفاوت نور در چشمهاي آنهاست. به عبارت ديگر، همانطور كه رنگ آبي آسمان، به خاطر آبي بودن هوا نيست و ناشي از پراكنده شدن نور خورشيد در جو زمين است، رنگ آبي چشمها هم به دليل همين فرآيند پديد ميآيد.

[عکس: T30652072-1874910.jpg]

دکتر هومر در حال حاضر در پی جذب بودجه برای ادامه آزمایش های بالینی پژوهش های خود است. تحقیقات وی می تواند به استفاده از لنزهای تماسی رنگی در دنیا پایان دهد. شركت استروما مدیكال كه برای تجاری سازی این فرایند جدید تاسیس شده ، اعلام كرده است كه حدود 18 ماه طول می كشد تا آزمایش های بی خطر این شیوه جدید به اتمام برسد. این در حالی است كه دیگر متخصصان چشم پزشكی هشدار می دهند كه این فرایند می تواند مشكلاتی را برای دید ایجاد كند.
در شیوه ای كه این پزشك ارایه كرده است از یك سیستم اسكن كامپیوتری استفاده میشود كه از عنبیه چشم عكسبرداری میكند و بعد تعیین میكند كه اشعه لیزر به چه نقاطی از عنبیه باید تابانده شود. در مرحله بعد، اشعه لیزر در یك مسیر مشخص و تعیینشده، به چشم تابانده میشود. این اشعه در هر لحظه یك نقطه كوچك از عنبیه را هدف قرار میدهد. وقتی اشعه لیزر به تمام نقاط مشخصشده تابانده شد، این روند دوباره برای چندین بار تكرار میشود. با این حال، زمان تمام شده این جراحی چشم فقط 20 ثانیه طول میكشد. به گفته هومر اشعه لیزر رنگدانه چشم در سطح عنبیه را تحریك میكند و به حركت میاندازد. وی افزود : در این شیوه از دو فركانس استفاده می شود كه این فركانس ها توسط رنگدانه های تیره جذب می شوند و از آنجایی كه این فركانس ها كاملا جذب می شوند هیچ خطری برای سایر نقاط چشم ایجاد نمی شود .
این پژوهشگر مدعی است در این شیوه ، ساختار سلولهای عنبیه تغییر میكند و بدن تشخیص میدهد كه این سلولها، بافتهای آسیبدیده هستند، در نتیجه به آنجا پروتئین میفرستد كه این پروتئین هم یك تركیب دیگر را به كار میبرد و شبیه 'پك-من'های( pac-men ) كوچك عمل میكند و این بافت را در اندازههای ملكولی هضم میكند. پس از هفته نخست درمان رنگ چشم تیره تر می شود چرا كه بافت ویژگی هایش را تغییر داده است. سپس فرایند هضم صورت می گیرد و پس از یك تا سه هفته رنگ آبی چشم ظهور می كند.
این در حالی است كه متخصصان چشم درباره استفاده از این شیوه برای تغییر رنگ چشم ابراز نگرانی كردهاند. 'لری بنجامین ' جراح چشم در بیمارستان ماندویل انگلیس در این مورد گفت:این رنگدانه، به دلیل مشخصی، وجود دارد و در صورتی كه از بین برود، ممكن است مشكلاتی مثل دوبینی برای افراد به وجود بیاید. دكتر «المر تو»، استاديار دانشگاه ايلينويز نیز عقيده دارد كه ممكن است زدودن ملانين چشم چندان بيخطر نباشد و ممكن است به بيماري گلوكوم ناشي از نشست از رنگدانه يا «pigmentary glaucoma» منجر شود. اين بيماري به كوري منجر ميشود.
ولی هومر بر این باور است كه در این عمل، فقط رنگدانهای كه روی سطح بیرونی چشم هستند ، هدف قرار میگیرند. به گفته وی در این جراحی فقط روی یك سوم تا نیمی از ضخامت رنگدانه در پشت عنبیه كار میشود كه از نظر پزشكی، اهمیت زیادی ندارند. وی ادامه داد: افرادی كه تحت این عمل جراحی قرار میگیرند، در مقایسه با افرادی كه با چشمهای آبی به دنیا آمدهاند، كمتر به نور حساس خواهند بود. با اين همه هومر تلاش ميكند ظرف يك سال آينده بيخطر بودن عملش را اثبات كند.
شيوه آسان ديگر تغيير رنگ چشم (البته به صورت موقت) استفاده از لنزهاي تماسي است. البته اين شيوه خطر عفونت را در پي دارد و استفاده از آن چندان راحت نيست. در انسانها، بيشتر رنگ قهوهاي چشم معمول است، البته جالب است بدانيد كه رنگ چشم ۹۹ درصد اهالي كشور استوني آبي است. اما آيا معمول شدن احتمالي عمل تغيير رنگ چشم، مشكلات اجتماعي يا اخلاقي به همراه نخواهد داشت.


منابع:
شرق سه شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰
ایرناسه شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰
ستایش یعنی این حسی که دارم

:)
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  استانداردهای چاپ مقاله isi: عسل6 0 480 ۲۷-۰۶-۹۵، ۰۴:۳۰ ب.ظ
آخرین ارسال: عسل6
  مقاله زیستی/چرا ما بینایی رنگی داریم؟ ~ MoOn ~ 0 326 ۱۸-۰۶-۹۴، ۰۶:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: ~ MoOn ~
  مقاله پیدایش گیاهان ~ MoOn ~ 0 460 ۱۸-۰۶-۹۴، ۰۶:۰۸ ب.ظ
آخرین ارسال: ~ MoOn ~

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان