خورشت خلال
یکی از غذاهای اصلی استان کرمانشاه خورشت خلال بادام است که برای مهمانی های خاص مثل پاگشای عروس استفاده میشه. یک خورشت مجلسی و بسیار شیک و خوشرنگ و البته بسیار خوشمزه که در ادامه با طرز تهیه آن بصورت ساده و مرحله ای آشنا می شیم.
مواد لازم :
گوشت گوساله
خورشتی
400 گرم (بهتره گوشت بدون چربی استفاده شود.)
پیاز یک عدد متوسط
خلال بادام یک پیمانه
زرشک سیاه نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 ق س
زردچوبه 1 ق م
زعفران دم کرده 2 ق س
لیمو عمانی 4-5 عدد
عرق دارچین 1 ق س یا چوب دارچین 5 سانتی
طرز تهیه :
*پیاز را نگینی خرد میکنیم .
*گوشت گوساله خورشتی بدون چربی را ریز خرد میکنیم .
*من خودم اینطور در نظر میگیرم. نصف هر تکه گوشت قرمه میشه گوشت قیمه و هر تکه گوشت قیمه را به دو قسمت تقسیم کنیم میشه گوشت خورشت خلال .
*پیاز و گوشت را همزمان در قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط با مقداری روغن به مدت 15 دقیقه تفت می دهیم .
*این یک قاعده کلی درمورد تمام
خورشت هاست :
*اگر حرارت کم باشد گوشت به خونابه می افتد که رنگ خورشت رو خراب میکنه .
*اگر حرارت زیاد باشد گوشت سفت میشه و حتی بعد از پختن سفت باقی میماند که حس خوبی رو موقع خوردنش نداریم .
*در تمام مدت باید مخلوط گوشت و پیاز را هم بزنید .
*بعد از گذشت 5 دقیقه زردچوبه را اضافه و به تفت دادن ادامه میدهیم .
*حالا حدود 4-5 پیمانه آب اضافه میکنیم . و حرارت را زیاد میکنیم با آب جوش بیاد ، سپس حرارت را کم کرده و درب ظرف را می گذاریم تا به مدت حدود 2-3 ساعت گوشت بپزد . در این مرحله چوب دارچین یا عرق دارچین را هم اضافه میکنیم .
*ببینید بعد از گذشت یک ساعت چه روغنی پس داده .
*توی این فاصله مقداری زعفران دم کرده و خلال بادام را به آن اضافه می کنیم تا طعم دار شود .
*رب گوجه را با مقدار کمی روغن در تابه ای تفت می دهیم تا خامی رب گرفته شود و رنگ خوبی به
خورشت دهد . و به گوشت اضافه می کنیم .
*زرشک سیاه معمولا پاک نشده هستند، پس آنها را پاک کرده و می شوریم .
*و در آب گرم خیس می کنیم تا هم سنگ ریزه ها ازش جدا بشن و هم رنگ سیاهش رو تا حدی پس بده و خورشت رو سیاه نکنه . چون چیزی که توی این خورشت خیلی مهمه رنگشه .
*دوباره سری به خورشت میزنیم و اگر دیدید آبش کم شده میتونید دوباره بهش آب اضافه کنید .
*ببینید چه رنگ قشنگی داره .
*بعد از گوشت کامل پخته شد خلال بادام را همراه زعفران اضافه میکنیم .
*بعد از گذشت حدود یک ساعت که خلال ها نرم شدند، زرشک را اضافه میکنیم .
*اگر دوست دارید خلال زیر دندون صدا بده و خیلی نرم نشه زرشک را بعد از نیم ساعت هم میتوان اضافه کرد . بعضی ها خلال رو نرم دوست دارند و بعضی ها کمی سفت تر . پس وقتی احساس کردید که خلالش به اندازه دلخواه نرم شده زرشک رو اضافه کنید .
*نکته : آب زرشک را اضافه نمیکنیم چون رنگ خورشت رو تیره میکنه .
*نکته : مراقب سنگ ریزه هایی که ته ظرف زرشک باقی مونده باشید که وارد خورشت نشوند .
*لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و حدود یک ربع در آب خیس کرده و سپس به خورشت اضافه میکنیم .
*نکته : بعضی افراد اول لیمو عمانی را اضافه میکنند و سپس زرشک. این قسمت بیشتر جنبه سلیقه ای دارد . البته باید مراقب بود که زرشک خیلی در خورشت نجوشد که باز باعث تیره شدن خورشت خلال می شود .
*بعد از نیم ساعت نهایت 45 دقیقه خورشت آماده است .
نوش جان !