۰۷-۱۲-۹۶، ۰۲:۳۲ ب.ظ
خبرگذاری ایرنا - ترجمه از سپیده کاشانی: عدم تحمل لاکتوز به ناتوانی در هضم لاکتوز گفته میشود. دلپیچه، تهوع و نفخ پس از مصرف لبنیات مهمترین علایم این عارضه هستند که با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان بر آن غلبه کرد. لاکتوز قند طبیعی موجود در شیر و دیگر مواد لبنی است. این قند از گلوکز و گالاکتوز ساخته میشود. بدن حاوی آنزیمی به نام لاکتاز است. وجود لاکتاز برای تجزیه و هضم لاکتوز ضروری است. اگر مقدار لاکتاز در بدن کافی نباشد، حالتی به نام عدم تحمل لاکتوز بوجود می آید که شخص پس از مصرف لبنیات دچار دلپیچه، تهوع، نفخ، دل درد یا اسهال میشود. تنها راه حل این مشکل، آگاهی از رژیم غذایی مناسب و اجتناب از مصرف موادی است که حاوی لاکتوز است.
***رژیم غذایی سالم برای افرادی که قادر به هضم لاکتوز نیستند
***رژیم غذایی سالم برای افرادی که قادر به هضم لاکتوز نیستند
با توجه به اینکه لبنیات منبع کلسیم و موادمعدنی سالم و مفید است و این افراد باید از مصرف زیاد این مواد اجتناب کنند، توجه به رژیم غذایی سالم و مواد جایگزین در این افراد ضروری است. توصیه پزشکان به این افراد به شرح زیر است:
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !