امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
با این «آش»‌ها زمستون رو سَر می‌کنم
#1
برترین‌ها: این روزها هوای اکثر شهرها بسیار سرد شده و شاید بسیاری از افراد عادت داشتند در روزهای سرد زمستانی به بیرون بروند و آش بخورند و حسابی از ترکیب سرمای زمستان و گرمای آش لذت ببرند. اما بخاطر ویروس کرونا خیلی از این برنامه‌ها کنسل شده و افراد ترجیح می‌دهند در خانه بمانند. به‌همین دلیل امروز ما تصمیم گرفتیم چند نوع آش خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا در این روزهای سرد خودتان در منزل درست کنید و لذت ببرید. با ما همراه باشید.
آش ماست و اسفناج
[عکس: 2530673_413.jpg]
مواد لازم
  • اسفناج: ۵۰۰ گرم
  • ماست چکیده ترش: ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری
  • لوبیا سفید: ۱ پیمانه
  • رشته آشی: ۱۵۰ گرم
  • پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ به مقدار لازم

طرز تهیه:
۱. برای شروع لوبیا سفید، ۲ قاشق پیازداغ، ۱ قاشق سیر داغ و به مقدار کافی آب رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم میذاریم و اجازه میدیم تا لوبیا‌ها کاملا بپزن و نرم بشن، حدود ۲ ساعت کافیه.
۲. حالا نوبت به اضافه کردن اسفناج میرسه لازم نیست اسفناج رو کاملا خورد کنیم و هر چقدر درشت‌تر باشه بهتره.
۳. حدود بیست دقیقه الی نیم ساعت طول میکشه تا اسفناج‌ها بپزن و تغییر رنگ بدن. حالا رشته آشی رو هم اضافه میکنیم. آش رو به آرومی هم میزنیم تا رشته‌ها به هم نچسبن و کم کم شروع به پختن و حجم گرفتن کنن.
۴. اجازه میدیم تا رشته‌ها کاملا نرم بشن و حجم بگیرن و به آش قوام بدن و آش روغلیظ کنن حالا دیگه درواقع آشمون حاضره و فقط میمونه اضافه کردن ماست. پس در پنج دقیقه نهایی به مقدار کافی نعناداغ اضافه کرده و ماست رو هم میریزیم.
۵. بهتره ماست رو کم کم اضافه کنیم و مزه‌ی آش رو بچشینم تا در صورت لزوم مقدارش رو کمتر یا بیشتر کنیم. هر چه ماست ترش‌تر باشه آشمون لذیذ‌تر میشه. بعد پیاز داغ و سیر داغ اضافه کرده و سروش کنیم.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
آش رشته
[عکس: 2530674_886.jpg]
مواد لازم 
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم (شامل مقدار بیشتری گشنیز و اسفناج یا برگ چغندر و مقدار کمتری تره و جعفری)
  • نخود: ۱۳۰ گرم (معادل دو سوم پیمانه)
  • لوبیا چیتی: ۱۳۰ گرم (معادل دو سوم پیمانه)
  • عدس: ۱۰۰ گرم (معادل نصف پیمانه)
  • رشته‌ی آش: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد بزرگ
  • سیر: ۲ بوته
  • نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد (اختیاری): یک قاشق چای‌خوری
  • کشک: به میزان لازم
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
۱. پیاز‌ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. دو سوم از پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلائی شود. سپس یک بوته سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
۲. ادویه‌ها و نمک را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس ۲ لیتر آب جوش روی پیاز‌ها بریزید.
۳. سبزی آش را به آب در حال جوش و پیاز‌ها اضافه کنید و اجازه دهید ۱ ساعت با در بسته بپزد.
۴. وقتی سبزی آش پخت، حبوبات پخته را به آن اضافه کنید و اجازه دهید نیم ساعت با سبزی جوش بخورند.
نکته: حبوبات آش را باید از شب قبل خیس کنید و پیش از اضافه کردن به آش جداگانه بپزید.
۵. در همین فاصله که حبوبات و سبزی آش در حال پختن هستند، کشک را در قابلمه بریزید، به آن آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
یک سوم باقی‌مانده از پیاز خردشده را در ظرف کوچکی ریخته و به صورت شناور در روغن زیاد سرخ کنید. وقتی پیازداغ آماده شد، آن را از ظرف خارج و یک بوته سیر پرک‌شده را در همان روغن سرخ کنید. بعد از آماده شدن سیرداغ آن را هم از روغن خارج کنید. نعنای خشک را در همان روغن بریزید و سریع شعله‌ی گاز را خاموش کنید تا نعناداغ هم آماده شود.
نکته: برای درست کردن نعناداغ باید شعله‌ی گاز را پس از ریختن نعنای خشک در روغن خیلی زود خاموش کنید. نعنا خشک سریع می‌سوزد و تنها کمی حرارت برایش کافی است.
۶. بعد از نیم ساعت که حبوبات همراه سبزی جوشید و سبزی کاملا پخت، رشته‌های آشی را به سه قسمت خرد و به آش اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه رشته کاملا بپزد.
۷. زمانی که رشته کاملا پخت، نیمی از نعنا داغ و کمی از کشک را به آش اضافه کنید. در این مرحله می‌توانید کمی از آش را در یک ظرف با آرد مخلوط و به قابلمه اضافه کنید تا لعاب آش بیشتر شود. اما پیشنهاد می‌کنیم برای جا افتادن آش به جای این کار، یک دم‌کنی روی در قابلمه قرار دهید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه آش شما با شعله‌ی خاموش جا بیفتد و لعاب‌دار شود. در آخر نمک آش را تنظیم کنید.
۸. آش رشته را در ظرف بکشید و روی آن را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ تزئین کنید. با این مقدار مواد اولیه  ۵ کاسه آش خوشمزه خواهید داشت.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
آش گندم
[عکس: 2530675_441.jpg]
مواد لازم: 
  • گندم: سه لیوان
  • لوبیا چیتی: یک لیوان(می‌توانید مقدار را کم یا بیشتر کنید)
  • پیاز: دو عدد
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و آب قلم: به میزان لازم
طرز تهیه
۱. برای درست کردن این آش خوشمزه، سه لیوان گندم رو بذارید شب تا صبح تو آب بمونه تا خوب خیس بخوره.
۲. گندم، لوبیا چیتی، یه پیاز کوچیک خام خرد شده و کمی زردچوبه و نمک و آب، و یا بهتره آب قلم بذارید تاسه چهار ساعت با شعله کم حسابی گندم بپزه و نرم بشه.
۳. یه ساعت آخر یه پیاز رو سرخ کنید و بهش اضافه کنید و نمک و فلفل و اندازه کنید و بعد می‌تونید سرو کنید.
فرق این آش خوشمزه با آش دندونی اینه که نخود نداره. این آش اسم‌های مختلفی داره. توصیه می‌کنیم از گندم پوست کنده یا پرک استفاده نکنید و حتما از آب قلم در این آش استفاده کنید.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
آش دوغ
[عکس: 2530676_744.jpg]
مواد لازم
  • دوغ: ۲ لیتر
  • ماست: ۲ لیتر
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • برنج: ۱ پیمانه
  • نخود خام: ۲/۳ پیمانه
  • تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
  • نمک وفلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. در ابتدا نخود رو با مقدار کافی آب میپزیم.
نکته‌ی مهم برای تهیه این آش اینه که سعی کنیم تا دوغ و ماست در حین پخت نبره برای همین در ابتدا ماست رو با همزن دستی میزنیم تا کاملا بازو یکنواخت بشه.
۲. بعد دوغ رو هم به ماست اضافه کرده و باز با همزن دستی میزنیم تا مخلوط یکنواخت بشه.
۳. حالا تخم مرغ رو داخل مخلوطمون میریزیم و باز با همزن دستی میزنیم تا تخم مرغ کاملا حل بشه. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکنه.
۴. مایه آش رو روی حرارت زیاد میذاریم و برنجی که شستیم رو اضافه میکنیم و به صورت مداوم همشون میزنیم تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنیم.
۵. باید به هم زدن مداوم ادامه بدیم تا مایه به جوش بیاد و شروع به قل قل زدن کنه.
۶. در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حرارت رو هم کمی پایین میاریم، ولی نه خیلی پایین. دیگه احتیاجی نیست تا آش رو مداوم هم بزنیم همین که گاهی هم زده بشه تا ته نگیره کافیه.
۷. وقتی سبزی آش پخت نخود پخته رو هم اضافه میکنیم و به مقدار کافی نمک و فلفل هم میزنیم و اجازه میدیم تا آش جابیوفته.
۸. در صورتی که ترجیح بدین آش کوفته قل قلی داشته باشه میتونین کوفته هارو با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنین و در انتها با آش سرو کنین.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
کله جوش
[عکس: 2530677_179.jpg]
مواد لازم:
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • پودر نعنا: یک قاشق غذاخوری
  • ماست ترش: دو لیوان(ماست حتما باید ترش باشه)
  • نان: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
۱. ابتدا یک عدد پیاز بزرگ را خلالی و باریک برش داده و با روغن تفت بدید تا سرخ بشه.
۲. بعد کمی نمک و فلفل و یکم زرد چوبه و یه ق غ پودر نعنا رو بهش اضافه کنید و هم بزنید.
۳. در آخر ماست رو ک با آب رقیق کردیم اضافه میکنیم (دو لیوان ماست را با یک لیوان آب مخلوط کرده و رقیق کنید) خب ماست رو به پیاز اضافه کرده و سریع هم بزنید تا زمانی که نعنا داغ و پیاز داغ روی مواد بایسته باید هم بزنید تقریبا یک ربع طول میکشه اصلا نباید ازش غافل شد و گرنه میبره باید مدام هم بزنید تا به نقطه جوش برسه یعنی روی مواد بخار بگیره خودتون متوجه میشید.
۴. داخل کاسه‌ای از قبل نون رو خرد کنید. بهتره از نون گرده بازاری استفاده کنید. با نون لواش ممکنه خمیر بشه نون تافتون هم خوبه. نون رو خرد کنید و کل جوش رو روی نون بریزید و با پیاز خام میل کنید.
اصل این غذا با کشک درست میشه کشک محلی و ساییده شده. فرق این کله جوش با کله جوشی ک با کشک درست میشه اینه که این رو باید مدام هم زد و ازش غافل نشد، چون میبره. اما کله جوشی ک با کشک درست میشه نیازی به هم زدن زیاد نداره، چون نمیبره.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  قیمه دوست‌داشتنی، این‌بار با گوشتِ شترمرغ صنم بانو 1 130 ۱۴-۰۳-۰، ۰۸:۰۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران؛ این قسمت: کردستان صنم بانو 3 140 ۱۴-۰۳-۰، ۰۷:۱۶ ق.ظ
آخرین ارسال: admin
  محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران؛ این قسمت: اردبیل صنم بانو 2 143 ۰۲-۰۳-۰، ۰۶:۴۴ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۰۸-۱۱-۹۹, ۱۰:۳۶ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان