۰۲-۰۶-۹۲، ۱۰:۱۷ ب.ظ
بعضی از ما متاسفانه فکر میکنیم که سلامتی در اعتدال است و چنانچه از هرچیز به اندازه اعتدال مصرف شود دیگر هیچ ضرری نخواهد داشت و بدن پاسخی منفی نشان نخواهد داد؛ اما واقعا اینطور نیست. بعضی غذاها یعنی دست و پنجه نرم کردن با مریضی و سرطان! شاید بعضی غذاها مستقیما پس از مصرف اثراتی منفی خود را نمایان نکنند ولی مطمئن باشیم که این گروه از غذاها در دراز مدت، آثاری سوء را بدنبال خواهد داشت و بهتر است که میانهروی در این رفتار را کنار گذارده و کمی به فکر سلامتی خود باشیم. با خود نگوییم “یک بار در ماه چیزی نمیشود!”
۱– نوشابه گازدار
یک بطری متوسط نوشابه گازدار شامل ۱۰ قاشق چایخوری شکر، ۳۰ تا ۵۵ م.گ کافئین، مقادیری افزودنیهای صنعتی و رنگ و نمک میباشد که نوشابههای رژیمی برخلاف نامشان به دلیل طعم دهندههای مصنوعی خاص، شاید بسیار خطرناکتر از نوشابههای گازدار طبیعی باشند. مشکل اصلی اینجاست که این نوع نوشابهها تبدیل به عضو جدانشدنی رژیم غذایی بعضی خانوادهها شده است. بر اساس تحقیقی در مجله Pediatrics، مشخص گردیده که بین ۵۶ تا ۸۵ درصد کودکان به طور متوسط روزانه ۱ بطری و ۲۰% جوانان و نوجوانان بطور متوسط روزانه ۱ بطری نوشابه گازدار مصرف میکنند.
۲ – چیپس و سیب زمینی سرخ شده
این خوردنی دوست داشتنی بخصوص در میان نسل جوان، شامل آکریلامید است که این ماده عامل بسیاری از سرطانها و صدمه به بافتهای عصبی بدن میباشد که هنگامیکه غذا در دماهای بالا پخته و یا تفت داده شود بوجود میآید. آقای Dale Hattis استاد دانشگاه Clark آمریکا چنین میگوید : “من تخمین میزنم که سالانه بیش از هزاران سرطان به دلیل عامل آکریلامید در آمریکا شناسایی میشود.”
هنگامیکه CSPI آزمایشات متعددی را بر روی انواع فرنچ فرایز یا همان سیب زمینی سرخ شده و انواع چیپس انجام داد، اینطور نتیجه شد که مقدار آکریلامید موجود در یک وعده غذای آمادۀ تهیه شده از بیرون، ۳۰۰ برابر مقدار مجاز در یک لیوان آب از نظر آژانس محافظت از محیط زیست (EPA) است.
اما این کل داستان نیست؛ این نوع خوردنی خوشمزه شامل چربیهای ترانس بالا میباشد که این نوع چربیها عامل اصلی انسداد رگهای خونی و همچنین افزایش سطح کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون هستند (به روایت نویسنده) و همچینین عامل افزایش ریسک حملات قلبی، دیابت و سرطان نیز میباشند.
در کل در نظر داشته باشیم که فرنچ فرایز و چیپس و امثالهم شامل دو عامل مهم سرطانزا می باشند.
forum.o2download.com
۱– نوشابه گازدار
یک بطری متوسط نوشابه گازدار شامل ۱۰ قاشق چایخوری شکر، ۳۰ تا ۵۵ م.گ کافئین، مقادیری افزودنیهای صنعتی و رنگ و نمک میباشد که نوشابههای رژیمی برخلاف نامشان به دلیل طعم دهندههای مصنوعی خاص، شاید بسیار خطرناکتر از نوشابههای گازدار طبیعی باشند. مشکل اصلی اینجاست که این نوع نوشابهها تبدیل به عضو جدانشدنی رژیم غذایی بعضی خانوادهها شده است. بر اساس تحقیقی در مجله Pediatrics، مشخص گردیده که بین ۵۶ تا ۸۵ درصد کودکان به طور متوسط روزانه ۱ بطری و ۲۰% جوانان و نوجوانان بطور متوسط روزانه ۱ بطری نوشابه گازدار مصرف میکنند.
۲ – چیپس و سیب زمینی سرخ شده
این خوردنی دوست داشتنی بخصوص در میان نسل جوان، شامل آکریلامید است که این ماده عامل بسیاری از سرطانها و صدمه به بافتهای عصبی بدن میباشد که هنگامیکه غذا در دماهای بالا پخته و یا تفت داده شود بوجود میآید. آقای Dale Hattis استاد دانشگاه Clark آمریکا چنین میگوید : “من تخمین میزنم که سالانه بیش از هزاران سرطان به دلیل عامل آکریلامید در آمریکا شناسایی میشود.”
هنگامیکه CSPI آزمایشات متعددی را بر روی انواع فرنچ فرایز یا همان سیب زمینی سرخ شده و انواع چیپس انجام داد، اینطور نتیجه شد که مقدار آکریلامید موجود در یک وعده غذای آمادۀ تهیه شده از بیرون، ۳۰۰ برابر مقدار مجاز در یک لیوان آب از نظر آژانس محافظت از محیط زیست (EPA) است.
اما این کل داستان نیست؛ این نوع خوردنی خوشمزه شامل چربیهای ترانس بالا میباشد که این نوع چربیها عامل اصلی انسداد رگهای خونی و همچنین افزایش سطح کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون هستند (به روایت نویسنده) و همچینین عامل افزایش ریسک حملات قلبی، دیابت و سرطان نیز میباشند.
در کل در نظر داشته باشیم که فرنچ فرایز و چیپس و امثالهم شامل دو عامل مهم سرطانزا می باشند.
forum.o2download.com