مواد اولیه دلمه بِه:
شکر 2قاشق مربا خوری
رب انار 2قاشق مرباخوری
هل 8عدد
روغن زیتون 3قاشق مرباخوری
لیموترش نیم عدد
به 4عدد
آبلیمو 1قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1عدد
پیاز 2عدد
زنجبیل 2قاشق غذاخوری
جوزهندی نصف قاشق مرباخوری
دارچین نصف قاشق مرباخوری
آرد سوخاری نصف پیمانه
گشنیز 50گرم
فلفل قرمز 1عدد
سیر سیر 1حبه
گوشت قرمز 400گرم
آب مرغ 2پیمانه
انار (دان شده) نیم عدد
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه دلمه بِه:
ابتدا گوشت را به همراه سیر چرخ کرده و به خوبی ورز دهید.پیاز را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.حال نیمی از گشنیز را ساطوری کرده و به همراه دارچین،جوز هندی، فلفل، آرد سوخاری، نصف زنجبیل، نصف پیاز، تخم مرغ و ٣/٤ قاشق مرباخوری نمک و کمی فلفل مخلوط کرده و با دست کاملا یکنواخت کنید.
به ها را پوست بگیرید و نصف کنید و در یک کاسه بزرگ با آب یخ و آب نصف یک لیموترش پر کردید قرار دهید تا سیاه نشوند. با کمک یک قاشق هسته به ها را در بیاورید.با قاشق به ها را بتراشید و گود کنید تا حدود ١/٥ سانتیمتر از دیواره باقی بماند.
گوشت را دوباره ورز داده و از آن به میزان یک توپ کوچک در حدی که به را پر کند بردارید و داخل به قرار دهید.
تابه گود و نچسبی را انتخاب کرده و روغن زیتون را داخل آن گرم کنید. به های تراشیده شده را کاملا ساطوری کرده و به همراه باقی پیاز، زنجبیل، و هل داخل تابه ریخته و 10دقیقه با حرارت بالا تفت دهید. رب انار ،یک قاشق آبلیمو، شکر ،آب مرغ و نصف قاشق مرباخوری نمک و کمی فلفل را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید سس کمی قل بزند. به های شکم پر را به سس اضافه کنید به طوری که مخلوط گوشت به سمت بالا باشد، حرارت را کم کنید، در تابه را بگذارید و برای حدود ٣٠ دقیقه بپزید.بعد از پخت مقداری انار دان شده و باقی گشنیز را روی غذا ریخته و سرو کنید.
نکات:
1)در صورت تمایل به جای روغن زیتون از کره استفاده کنید.
2)میتوانید مقداری زعفران هم به غذا اضافه کنید.
3)بهتر است از شکر قهوه ای به جای شکر سفید استفاده شود.
شکر 2قاشق مربا خوری
رب انار 2قاشق مرباخوری
هل 8عدد
روغن زیتون 3قاشق مرباخوری
لیموترش نیم عدد
به 4عدد
آبلیمو 1قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1عدد
پیاز 2عدد
زنجبیل 2قاشق غذاخوری
جوزهندی نصف قاشق مرباخوری
دارچین نصف قاشق مرباخوری
آرد سوخاری نصف پیمانه
گشنیز 50گرم
فلفل قرمز 1عدد
سیر سیر 1حبه
گوشت قرمز 400گرم
آب مرغ 2پیمانه
انار (دان شده) نیم عدد
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه دلمه بِه:
ابتدا گوشت را به همراه سیر چرخ کرده و به خوبی ورز دهید.پیاز را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.حال نیمی از گشنیز را ساطوری کرده و به همراه دارچین،جوز هندی، فلفل، آرد سوخاری، نصف زنجبیل، نصف پیاز، تخم مرغ و ٣/٤ قاشق مرباخوری نمک و کمی فلفل مخلوط کرده و با دست کاملا یکنواخت کنید.
به ها را پوست بگیرید و نصف کنید و در یک کاسه بزرگ با آب یخ و آب نصف یک لیموترش پر کردید قرار دهید تا سیاه نشوند. با کمک یک قاشق هسته به ها را در بیاورید.با قاشق به ها را بتراشید و گود کنید تا حدود ١/٥ سانتیمتر از دیواره باقی بماند.
گوشت را دوباره ورز داده و از آن به میزان یک توپ کوچک در حدی که به را پر کند بردارید و داخل به قرار دهید.
تابه گود و نچسبی را انتخاب کرده و روغن زیتون را داخل آن گرم کنید. به های تراشیده شده را کاملا ساطوری کرده و به همراه باقی پیاز، زنجبیل، و هل داخل تابه ریخته و 10دقیقه با حرارت بالا تفت دهید. رب انار ،یک قاشق آبلیمو، شکر ،آب مرغ و نصف قاشق مرباخوری نمک و کمی فلفل را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید سس کمی قل بزند. به های شکم پر را به سس اضافه کنید به طوری که مخلوط گوشت به سمت بالا باشد، حرارت را کم کنید، در تابه را بگذارید و برای حدود ٣٠ دقیقه بپزید.بعد از پخت مقداری انار دان شده و باقی گشنیز را روی غذا ریخته و سرو کنید.
نکات:
1)در صورت تمایل به جای روغن زیتون از کره استفاده کنید.
2)میتوانید مقداری زعفران هم به غذا اضافه کنید.
3)بهتر است از شکر قهوه ای به جای شکر سفید استفاده شود.
| تــــو خودمـــــــــ گمـــــــــ شدمــــــ |